- Jeg går bare og gliser

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Derfor gleder Petter Northug seg til helgen.

15.03.13 18:18

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Fredag ettermiddag inviterte Petter Northug til egen pressekonferanse på Holmenkollen Park Hotell i forbindelse med lørdagens femmil.

Northug har de siste ukene nærmest tatt igjen forspranget til sveitseren Dario Cologna i verdenscupen sammenlagt, og er før lørdagens renn kun 23 poeng bak verdenscuplederen.

Cologna sa til Nettavisen tidligere fredag at han ikke frykter Northug, men at hans store mål denne vinteren allerede er oppnådd.

- Veldig viktig for Cologna
Petter Northug sier til Nettavisen at han tror verdenscupen sammenlagt er viktigere for sveitseren enn han vil innrømme.

- Jeg tror den er veldig viktig for ham. Han skal sikkert ha det til at den ikke er så viktig nå. Men det er klart når du står over VM-sprinten i Val di Fiemme og går VM-sprinten i Davos som var noen dager før. Så ser man prioriteringene her. Og da er det på tide å slå tilbake.

Til tross for at sesongen snart går mot slutten og VM er over, sier Northug at det ikke skal bli noe problem å gire seg opp til lørdagens renn.

- Det skal gå bra. Jeg har gode minner herfra som kommer tilbake når jeg trener her. Det er det viktigste verdenscuprennet etter VM, sier 27-åringen.

- Det er den arenaen som skaper mest følelser. Man går bare og gliser. Jeg fikk ikke med meg Kollen i fjor, og da er det på tide å være tilbake igjen.

- Kan ikke ligge i en pulk
Northug sier det vil være en stor fordel å ha mange nordmenn langt fremme i lørdagens felt. Men mener at man til syvende og sist må stole på seg selv.

- Du kan ikke ligge i en pulk og bli trekt rundt, man må gå selv, sier Northug.

- Planen vår er å ligge langt fremme i feltet. Er det mange med norske drakter som ligger i topp ti eller tjue, så er det klart at det er stor hjelp.

På lørdagens femmil er det nemlig bonuspoeng å hente underveis i løpet.

- Det har ikke vært mange spurter på bonuspeong i år, så er man fremme der så får man de billig, forklarer Northug.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

«Trøstepremie»
Dario Cologna har slitt med sykdom den siste tiden, men Northug sier at han vil holde et ekstra godt øye med sveitseren i lørdagens renn.

- Jeg forbereder meg som at Dario er i kjempeform og mest sannsynligvis vinner i morgen. Det er den holdningen jeg må ha, forklarer Northug.

Med seier på morgendagens femmil vil Northug mest sannsynligvis ta ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Nordmannen sier likevel at en seier i verdenscupen sammenlagt vil være som en trøstepremie.

- For meg så har det vært viktigere å vinne Tour de ski. Verdenscupen var artig å vinne første gangen, men nå etter et VM så blir det på en måte en bonus. En trøstepremie, sier Northug.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.