Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg går for seier

Men Edvald Boasson Hagen innrømmer at formen ikke er på topp før tysk klassiker.

Sommeren har vært et eneste langt slit for Edvald Boasson Hagen.

Først slavet han for Bradley Wiggins i Criterium du Dauphine. Så dro han hjem og ble norsk mester, før ytterligere tre uker med slaving for britenes nye sykkelyndling sto på programmet i Tour de France. Fra touren bar det rett til OL.

Et par showritt og en god del hvile senere er Edvald Boasson Hagen klar til å ta fatt på høstsesongen.

Starter med en suksessgaranti
Den starter med et ritt han har gode tradisjoner i, Vattelfall Cyclassics. 25. plass, andreplass og seier er merittlista i rittet de tre gangene han har deltatt.

- Løypa passer meg veldig bra. Jeg er ikke i dårlig form, men heller ikke i noen toppform, men skal prøve å forsvare seieren, sier den norske sykkelkongen til procycling.no.

Etter at han kom tilbake fra OL har det blitt en rolig periode, men ifølge Kurt Asle Arvesen vil nordmannen ha ti dager med trening i beina før han starter i Tyskland.

- Han trengte å slippe seg ned litt etter to måneder med hardkjør. Nå satser vi på at formen blir bedre utover mot VM, forteller Arvesen til procycling.no.

De forrige årene har Boasson Hagen vært eminent i rittene rett etter Tour de France, mens formen har sett ut til å forsvinne litt rett før verdensmesterskapene.

Siden dette var et OL-år har planene automatisk blitt forandret noe, uten at Boasson Hagen er sikker på om det vil slå positivt ut med tanke på VM i Valkenburg.

- Vi får se hvordan det slår ut. I og med at det var OL i år strakk jeg toppformen litt lenger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Får konkurranse av Kristoff
Men før han begynner å tenke VM er det altså Vattenfall Cyclassic som står på programmet. Den halvharde løypen, hvor Waseberg (en stigning på 15 prosent) pleier å sørge for at det er et svært uttynnet felt som spurter om seieren.

Les også:Det blir verre å gjenta dette, Edvald

Det er som musikk i Edvald Boasson Hagens ører, men heller ikke å forakte for den andre norske deltakeren, Alexander Kristoff.

De to siste årene har han sittet med i den fremste gruppen og spurtet om seieren, med en fjerdeplass fra 2010 som beste resultat.

Det er med andre ord to norske favoritter som skal kjempe mot sterke ryttere som Peter Sagan, Andre Greipel, Marcel Kittel og Matthew Goss om seieren.

Rittet kan du følge på Eurosport fra 15.30, og rittrapport og reaksjoner får du selvsagt på procycling.no.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg