RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Doug Pensinger (AFP/Scanpix)

- Jeg gir faen i medias bilde av Garmin

Sist oppdatert:
Slik forsvarer lagledelsen eksdoperne på laget.

Jonathan Vaughters, administrerende direktør i Garmin-sharp, sier han ikke bryr seg om lagets bilde utad. Han mener det er uetisk å sparke eksdopere.

- Jeg gir «faen» i å beskytte folks og medias oppfatning av Garmin-Sharp. La oss heller gjøre ting riktig, sier Vaughters til velonews.com

Ryder Hesjedal innrømte bruk av EPO og kortison over en kort periode i 2003 tidligere denne uken. Det er også en rekke ryttere på Vaughters’ lag som tidligere har innrømmet bruk av forbudte stoffer.

Stabile verdier
Garmin-laget tester rytterne på laget, og Vaughters sier Hesjedals blodverdier har vært stabile hele hans periode i laget, og at han ikke vil straffe en rytter som var offer av sin tid.

RYDER HESJEDAL: Vant Giro d'Italia i 2012.
RYDER HESJEDAL: Vant Giro d'Italia i 2012.

- Ryder har vært en atlet med uomtvistelig etikk med tanke på doping siden han begynte på laget i 2008. Jeg kommer ikke til å la Ryder ta skylden for det som var feil med hele systemet, fra sykkelforbundet til rytterne og journalistene. Jeg tar heller fallet selv. Jeg hadde ikke sovet bra om natten hvis jeg hadde kastet Ryder ut av laget, sier Vaughters.

Presset til sannheten
Hesjedal fortalte ikke om fortiden før Michael Rasmussen avslørte ham som juksemaker i biografien «Gul Feber». Tidligere har ryttere på Garmin-laget blitt avslørt iblant andre USADA-saken, men ingen har stått fram uten noen form for press. Det mener Vaughters er av hensyn til antidopingbyråene.

MICHAEL RASMUSSEN: Har satt i gang store debatter etter han fortalte om Hesjedals dopfortid.
MICHAEL RASMUSSEN: Har satt i gang store debatter etter han fortalte om Hesjedals dopfortid.

- Rytterne sier det ikke offentlig for å unngå å ødelegge etterforskningen som pågår. Men fra lagets side kan rytterne snakke med alle så lenge de er ærlige ovenfor antidopingorganisasjonene. Reglene i laget krever at du er ærlig med myndighetene, hvis ikke mister du kontrakten, sier Vaughters.

Trygg havn for dopere
Garmin-Sharp signerte for en tid tilbake Thomas Dekker, som ble utestengt i 2009 og senere innrømte EPO-bruk fra 2005. Dekker, kombinert med flere tidligere doptatte ryttere på laget, gjør at flere hevder at Garmin-Sharp er en trygg havn for eksdopere. Det mener Vaughters er feil.

THOMAS DEKKER: Brukte EPO fra 2005. Flere reagerer på at han i dag sykler for Garmin-Sharp.
THOMAS DEKKER: Brukte EPO fra 2005. Flere reagerer på at han i dag sykler for Garmin-Sharp.

- Det er urettferdig å hevde. Vi har mange av de samme rytterne som jeg signerte i 2008, som i ettertid har blitt avslørt. Jeg kaster de ikke i grøfta for at jeg eller laget skal se bedre ut i mediebildet. Det er uetisk, selv om det gir oss mye dårlig pr. Vi har som sagt klare regler på at alle rytterne skal være ærlige ovenfor antidopingmyndighetene, og Ryder var ærlig for lenge siden, sier Vaughters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere