*Nettavisen* Sport.

- Jeg gjør ikke slike feil igjen

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Peter Sagan vet hva han må rette på.

15.11.12 19:52

22 år gamle Peter Sagan er allerede en stjerne. De tre første sesongene hans på det øverste nivået har vært minneverdige.

Tre etappeseirer og grønn trøye fra årets Tour de France rager høyest på en allerede lang merittliste.

Men det er ikke bare mange seirene som viser hvilken fremragende syklist slovaken er. Ser man på vårsesongen i år, dukker nemlig følgende resultater opp.

Fjerdeplass i Milano-Sanremo, andreplass i Gent-Wevelgem, femteplass i Flandern rundt og tredjeplass i Amstel Gold Race.

Erfaringen manglet
Dette er ritt man vanligvis behersker bedre med alderen. Men de lange distanse ser ikke ut til å være trøblete for Liquigas-rytteren.

- Jeg vant ikke rittene, men det er ikke dårlige resultater i min andre hele vårsesong, sier Sagan til Cycling News HD.

- Klassikerne er mer kompliserte enn andre ritt. Erfaring har mye å si, og jeg kan gledelig innrømme at jeg gjorde feil. I tillegg lærte jeg mye. Nå kjenner jeg løypene bedre, og vet når og hvor jeg skal posisjonere meg før de kritiske stedene. Jeg vil ikke gjøre de samme feilene igjen.

Selv om Sagan allerede i år var den store stjernen i Liquigas, blir ikke presset mindre neste sesong. Vincenzo Nibali forlater nemlig det italienske laget.

Seiersgarantister
- Jeg er ikke redd for ansvar. Jeg er fortsatt i en læringsfase, men jeg føler jeg har gjort meg fortjent til min posisjon. Jeg er ikke redd for å være kaptein, eller under press til å hente hjem resultater. Det er den lette delen av sykkelsporten. Det som faktisk er vanskelig er å vinne, eller hva?

Sagan er kanskje ikke redd for å få alt ansvaret på sine sykkelskuldre, men vil nok likevel savne sammenlagtkanonen Nibali.

- Det er synd at Vincenzo drar, fordi vi gikk virkelig bra sammen. Men jeg respekterer hans avgjørelse, og vi har fortsatt et sterkt lag. Jeg er sikker på at vi vil bli gode i 2013. Ivan Basso er et forbilde for oss alle, og Moreno Moser, Elia Viviani og Fabio Sabatini er alle ganske gode i spurtene. Vi kan skaffe resultater.

Med Peter Sagan på laget kommer neppe Cannondale, som laget heter neste sesong, til å oppleve noen seierstørke. I år vant nemlig slovaken hele 16 ritt. Spurtsterke Elia Viviani grabbet for øvrig til seg syv triumfer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.