RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg gråt for Marthe

Foto: Lise Åserud (Scanpix)
Sist oppdatert:
Lagvenninnene slår ring om en utrøstelig Marthe Kristoffersen (19). Marthe: - Drømmen min ble knust Treneren: Marthe offer for dårlige ski

LIBEREC (Nettavisen): For første gang siden VM-debuten i 2001 reiser Marit Bjørgen hjem fra et internasjonalt mesterskap uten medalje. Men akkurat det var hennes minste bekymring etter torsdagens VM-stafett i Liberec.

Det eneste den norske lagkapteinen tenker på er juniorjenta Marthe Kristoffersen (19), som gikk ut i ledelse på sisteetappen, men mistet medaljen på de siste femti meterne.

- Jeg må innrømme at jeg gråt på Marthes vegne. Hun er fryktelig lei seg og føler at hun har ødelagt for hele laget, forteller Bjørgen (28).

- Blir det din viktigste jobb som lagkaptein i dette mesterskapet å få Marthe på beina i ettermiddag?

- Det blir en viktig jobb i ettermiddag, ja. Vi må bakke henne opp og fortelle henne at det ikke var hennes skyld.

- Vondt i magen
- Var det riktig å stille med en juniorløper på sisteetappen?

- Det er en fryktelig tøff å gå ankeretappen i en VM-stafett. Men jeg mener Marthe var den beste vi kunne hatt på den etappen. Hun er i form og har en god spurt. Dette er veldig tøft for henne nå, men hun er ei sterk jente som kommer seg over det, sier Bjørgen, som selv gikk en helt grei åpningsetappe.

- Det var helt grusomt. Jeg har vondt i magen, sier Kristin Størmer Steira, som gikk Norge opp i ledelsen etter tre etapper.

- Jeg er selvfølgelig veldig skuffet over at det ikke ble medalje, men er først og fremst veldig lei meg på Marthes vegne, innrømmer hun.

(Saken fortsetter under bildet)

Tid for seg selv
Marthe Kristoffersens bestevenninne, Therese Johaug, har det selvfølgelig også vondt på venninnens vegne.

- Jeg synes vanvittig synd på henne. Klart dette er tøft. Vi må bare trøste henne så godt vi kan. Jeg er sikker på at hun kommer seg over dette, sier Johaug, som selv hadde en tøff dag på jobben. Hun klemte til fra start på sin andreetappe for å ta igjen Virpi Kuitunen, men måtte betale dyrt i form av sekunder før hun sendte Kristin Størmer Steira ut på tredjeetappe.

Marthe Kristoffersen prøvde seg i to TV-intervjuer, men snakket ikke med pressen etter løpet.

- Hun trenger litt tid for seg selv nå, og det må vi la henne få, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere