*Nettavisen* Sport.

- Jeg hadde bare én mulighet

Foto: Adam Davy / pa Photos / NTB scanpix

Emmanuel Adebayor sørget for tre poeng mot Everton.

09.02.14 17:09

TOTTENHAM - EVERTON 1-0:

Tim Sherwood fikk en fin start som Tottenham-manager med 16 poeng på sine første seks kamper. De to siste oppgjørene har imidlertid gitt stygge 1-5 mot Manchester City og ett poeng mot Hull.

Mot tabellnabo Everton skulle londonlaget komme tilbake på vinnersporet.

Takket være Sherwood-yndling Emmanuel Adebayor.

Togoleseren fikk ikke mye av verken spilletid eller nettkjenninger under André Villas-Boas, men har vist fryktinngytende form etter at han har fått fornyet tillit på White Hart Lane.

Mot Everton scoret han sitt sjette mål under Tim Sherwoods ledelse, sørget for at Tottenham tok tre svært verdifulle poeng, og samtidig passerte Merseysiderne på tabellen.

- Jeg klarte å få kontroll på ballen og da hadde jeg bare én mulighet - å skyte med venstrefoten. Jeg er veldig glad for at vi vant, det var viktig for selvtilliten, sier Adebayor til BBC om målet som sikret seieren.

Les også: Adebayor til angrep på Villas-Boas

Everton best
Det var imidlertid gjestene fra Liverpool som åpnet kampen best, og spesielt Leon Osman fikk flere muligheter til å sende blåtrøyene i ledelsen.

Ved tre anledninger i løpet av kampens første ni minutter fikk engelskmannen løsnet skudd mot Hugo Lloris i Tottenham-buret, uten at det ble tellende resultat på noen av forsøkene.

Også Tottenham var nærme en scoring i første omgang, da Emmanuel Adebayor var millimetere unna å få foten på et godt Danny Rose-innlegg.

Det var forsåvidt helt greit ettersom Everton var det beste laget før pause og burde gått i garderoben med ledelse.

Adebayor avgjorde
Etter hvilen var det derimot en annen historie.

Tottenham satte opp tempoet i langt større grad, og selv om den siste pasningen manglet ved flere tilfeller, var det tydelig at Tim Sherwood hadde bedt laget om å skjerpe seg.

Så, midtveis i omgangen, stemte det hele veien.

Kyle Walker slo et raskt frispark opp mot Adebayor, som knuste Seamus Coleman i duellen, før han banket ballen inn i det nærmeste hjørnet bak Tim Howard.

En flott prestasjon av Tottenham-spissen, som til slutt ble avgjørende mot Roberto Martinez' Everton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.