*Nettavisen* Sport.

- Jeg hadde det tungt en periode

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Alle vil ha en bit av Norges nye håndballyndling.

08.12.12 12:11

BEOGRAD (Nettavisen): I høst skrev Nettavisen om Tertnes-spiller Linn Gossé og hennes kamp for å komme med på landslaget.

Denne høsten og vinteren har drømmen gått i oppfyllelse for 26-åringen. Gossé hadde vært ute i landslagskulden i sju år da hun endelig fikk en fot innenfor før EM, og det hun viste i oppkjøringen var godt nok til å kapre en plass på laget og få spille under EM i Serbia.

Det har blitt noe begrenset med spilletid på Gossé så langt i mesterskapet, men hun holder motet oppe. På fredagens pressetreff var hun populær, og måtte avgi ti intervjuer på 45 minutter. Flest av ale jentene som var til stede.

- En tung periode
26-åringen innrømmer at mediepresset etter EM-uttaket har vært en utfordring å takle.

- Da uttaket var klart, så var det ganske hektisk. Det var mye nytt for meg og jeg hadde det ganske tungt en periode. Det var mye presse og ting jeg ikke var vant til, sier hun til Nettavisen.

- I hvert fall ikke vant til det i en slik grad. Det var en prosess jeg måtte komme meg gjennom.

Klikk på bildet for å forstørre.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson sier til Nettavisen at dette ikke er så uvanlig.

- Det er en skole. En vanlig erfaring for veldig mange som kommer inn i landslaget. Da må de lære, og finne ut: Hva er best for meg? De må lære når de skal si ja, og når de skal si nei, mener islendingen.

Venter med gleden
Etter at bagen var pakket og flyet omsider landet i Serbia har det imidlertid vært lettere for kantspilleren.

- Nå som vi har kommet ned hit, og er i gang, har jeg roet meg en del ned. Vi har hatt kamper å tenke på og det føles som jeg er på rett vei. Jeg føler meg godt ladet til kamper og annet styr, sier Gossé.

Det å spille mesterskap for det norske landslaget er noe 26-åringen har drømt om lenge. En drøm hun nesten var i ferd med å gi slipp på, da gjennombruddet endelig kom i høst.

Det er likevel ikke lett å glede seg over dette, mens det koker rundt henne og de andre jentene i Beograd.

- Det er selvfølgelig stort å være her, men jeg tror gleden kanskje kommer mer fram når jeg kommer hjem. Nå er vi fokusert, hele gjengen. Jeg prøver å glede meg og ta inn inntrykk, men det er så mye fokus på kamper og det å vinne kamper, så jeg klarer ikke å få inn den gledesfølelsen, sier hun.

- Vil vise mer
Gossé har vært på banen både mot Serbia og Tsjekkia så langt i mesterskapet, men det har kun blitt ett mål. Etter kampene merker 26-åringen at det stilles harde krav fra pressefolkene.

- Det er mye mer oppmerksomhet, enn det vi har i Tertnes. Vi spilte ikke en kjempekamp mot Tsjekkia, og det merker vi på pressen. Men vi har veldig lyst til å ta poeng for Norge, sier hun.

- Fornøyd med egen innsats så langt?

- Jeg er så å si fornøyd. Samtidig har jeg mange ting inne, som jeg ikke har fått vist fram, men det har nok noe med at jeg ikke har spilt så mye enda. Men jeg prøver å bevare roen, og er fornøyd.

Når det ikke er kamp, eller trening, oppholder Gossé og de andre jentene seg stort sett på hotellet. Brakkesyken har enn så lenge ikke kommet snikende, men Gossé har blitt advart av de rutinerte.

- Det er da noen som finner på litt sprell og slik her. De som har vært med lenge sier at det blir litt brakkefølelse etter hvert, men jeg har ikke fått den følelsen enda. Kanskje den kommer om litt?

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

- Etter hvert begynner jo ting å bli mye av det samme. Kamp, mat, drikke, hvile ...

- Ikke julefølelse
Den helt store adventsfølelsen har heller ikke vært å oppspore i Beograd så langt. Spillerhotellet gjør imidlertid sitt for å skape litt stemning. Jentene gjør også sitt for å holde på julefølelsen.

- Vet du hva, jeg har veldig lite julefølelse akkurat nå. Det eneste er når vi pakker opp adventskalenderen på morgenen, da kjenner jeg at det snart er jul, men så går følelsen bort igjen, før den kommer tilbake neste morgen.

- Hotellet vårt er vel det eneste stedet jeg har sett her nede med masse julestemning. Jeg har også hørt det skal komme litt snø snart, og kanskje det hjelper litt på stemningen, sier kantspilleren.

Neste sjanse for Gossé til å imponere er i gruppekampen mot Ukraina lørdag. Norgte er allerede klare for mellomspillet i EM.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.