*Nettavisen* Sport.

- Jeg hadde en anelse ...

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Torsdag ville ikke Marit Bjørgen svare. Lørdag kom svaret. Og for et svar!

14.11.09 15:45

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Marit Bjørgen (29) overlot ordet til trener Egil Kristiansen da Nettavisen torsdag spurte om hun kan være en potensiell vinner allerede når verdenscupen i langrenn starter på Beitostølen neste helg.

Det er hun ikke, mente Kristiansen.

- Marit er i god form, og er sterk, men vi vet ikke hvor gode disse utlendingene er. Det er andre enn Marit som må stille seg først i favorittkøen. Hun er ikke i favorittsjiktet, men en klar outsider, sa han da.

Vel, beskjedenhet er en dyd, og det er viktig å ikke innkassere triumfene på forhånd.

- Er nok en av favorittene
Men etter lørdagens maktdemonstrasjon gjør ikke Marit Bjørgen lenger noe forsøk på å dempe forventningene.

- Jeg er nok en av favorittene nå, smiler hun etter å ha utklasset konkurrentene i den nasjonale åpningen på Beitostølen.

Bjørgen vant 10-kilometeren i fristil med vanvittige 52,8 sekunders margin til Kristin Størmer Steira og over et minutt til italienske Arianna Follis.

Og etterpå innrømmer Rognes-jenta at hun egentlig ikke er så veldig overrasket.

- Jeg hadde en anelse om at jeg var i ganske bra slag. Vi hadde et testløp tidligere i uka som ga meg noen positive signaler. Jeg vet at jeg er på verdens beste lag, og jeg ser jo hvordan jeg ligger an i forhold til de andre, erkjenner Bjørgen overfor Nettavisen.

Selvtillit og trygghet
Men selv om Bjørgen var forberedt på at det kunne ende med seier, legger hun ikke skjul på at det smaker godt å innlede sesongen med et slikt fantomløp.

- Det gir selvtillit og trygghet. Og det viser at når jeg er i form, så går jeg fort på ski, fastslår hun.

Dermed har hun fått den starten hun trengte i en sesong der Bjørgen har mye å revensjere. Etter å ha mislyktes i to VM på rad, satser Bjørgen alt på å være i toppform under OL i Vancouver. Der skal hun jakte på gullmedaljen premiesamlingen mangler.

For å sikre at hun ikke har svidd av kreftene før det virkelig gjelder, er hun fortsatt fast bestemt på å droppe vinterens Tour de Ski. Uansett hvor bra det går i forkant av etappeløpet.

Ingen Tour de Ski, uansett
Det er både Bjørgen og trener Kristiansen klokkeklare på.

- Det blir ikke aktuelt. Det er vi enige om. I den perioden skal Marit sette trening inn i banken, ikke tømme kontoen i Tour de Ski, fastslår Kristiansen, som for øvrig fortsatt ikke gir Bjørgen favorittstempelet i verdenscupåpningen om en uke.

- Mange av dem som gikk her i dag kommer nok til å gå fortere da enn de gjorde i dag. Og så kommer det jo mange flere sterke utlendinger som ikke er her nå, poengterer Kristiansen.

PS. Marit Bjørgen vant rennet sist det var verdenscupåpning på Beitostølen, for to år siden. Helgen etter vant hun også i Kuusamo, og siden har faktisk ikke Bjørgen vunnet et verdenscuprenn.

Følg sesongåpningen i langrenn og skiskyting i Nettavisens vintersportsmagasin hele uka!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.