- Jeg hadde en vond smak i munnen

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Diffust rundt Veigar Páll Gunnarssons verdi.

20.08.13 16:44

Ble Veigar Páll Gunnarsson solgt for en rettferdig pris, eller var islendingen verdt 6-7 millioner kroner i 2011? Spørsmålet dukker garantert opp igjen når overgangssaken fortsetter i tingretten tirsdag.

Aktoratet la mandag fram dokumenter som blant annet viste hvordan Stabæk mente at Gunnarssons estimerte verdi var seks millioner kroner kort tid før han ble solgt til Vålerenga for knapt 1,2 millioner for to år siden.

Samtidig ble det klart at Inge André Olsen, Stabæks sportslige leder, ville kreve 7 millioner kroner fra Rosenborg for spilleren.

– Da hadde jeg en vond smak i munnen. Men det er viktig å gå høyt ut i en slik forhandlingsrunde for å se hvordan motparten ser på det. Derfor spurte vi om 7 millioner. Da ristet de på hodet, forklarte Olsen.

Han har redegjort for sin rolle i overgangssaken, men skal fortsette å forklare seg for aktor Morten Stene tirsdag.

Høy Andersson-pris
Olsen var en travel mann sommeren 2011. Han forsøkte å selge flere spillere, og Stabæk var i samtaler med både Rosenborg, Vålerenga og svenske Helsingborg om Gunnarsson.

RBK bød først 2,5 millioner kroner pluss bonuser for angriperen, noe som straks ble avslått. Senere var budet oppe i 5,25 millioner for Gunnarsson (1 mill.) og midtbanemannen Johan Andersson (4,25 mill.). Sistnevnte hadde under et halvår igjen av kontrakten og var neppe verdt så mye.

– Gjorde du deg noen tanker om at han var bosmanspiller da dere fikk et bud på 4,25 millioner, spurte Stene mandag.

– Da tenker man bare at man må få det man kan, svarte Olsen, som mente at det er vanskelig å si noe generelt om hvor mye en bosmanspiller kan være verdt.

I utgangspunktet skal Andersson ha vært en del av pakketilbudet Stabæk så for seg da klubben ba om de sju millionene for Gunnarsson.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

– Skulle koste
Å selge det da 15-årige talentet Herman Stengel var ikke like fristende. Unggutten tjente lite sammenlignet med flere av lagkameratene og var en spiller Stabæk hadde råd til å beholde.

– Jeg ba om et tosifret antall millioner. Vålerenga sa at de ikke hadde de pengene. Etter samtaler med hovedinvestoren forklarte Martin (Andresen) at «vi ønsker å sikre oss rettighetene til Herman, vi ønsker en opsjon i ham». De ønsket altså å ha kontrollen over stortalentet vi skulle selge dyrt. I mitt hode skulle det koste penger, forklarte Olsen.

– Minimum var fire mill, pluss at det skulle opp i tosifret antall millioner ved innløsning. Jeg fikk også med at vi skal ha 20 prosent av et videresalg. Etter litt forhandlinger, godtok Vålerenga det.

Den foreløpige enden på visa ble at Vålerenga betalte drøye millionen for Gunnarsson og 4 millioner for Stengel-opsjonen.

Senere har Vålerenga forsøkt å annullere opsjonsavtalen. Norges Fotballforbunds påtalenemnd har utsatt behandlingen av saken i påvente av utfallet av rettssaken som nå føres i Asker og Bærum tingrett.

P.S: Følg overgangssaken direkte i vinduet under. Høringen startet 09.00.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.