- Jeg hadde fryktet mye mer reklame

Foto: AP/Scanpix

Her er supporternes dom over TV 2s debut som Premier League-kanal.

16.08.10 16:12

Premier League-fotballen ruller igjen over skjermen, og nytt av sesongen er at det er TV 2 Sporten som nå står for de norske sendingene, i stedet for Canal + som tidligere sendte kampene.

Rettighetsskiftet har vært et hett tema blant mange norske fotballsupportere i sommer, og mange har vært skeptiske til hva slags produkt kanalen med hovedsete i Bergen kom til å levere.

Men i løpet av lørdag og søndag kom endelig svaret, og det ser ut til at fansen er meget fornøyd med det de har blitt servert.

- Som å hoppe etter Wirkola
Det hele startet med storkampen mellom Tottenham og Manchester City på White Hart Lane, og til tross for at oppgjøret endte målløst, var inntrykket av TV 2-sendingene svært positivt.

- Det var i grunn positivt. Det kunne virke som de hadde litt tekniske problemer med lyden, men det er vel bare slike barnesykdommer som blir bedre etter hvert, sier talsmann for Citys norske supporterklubb Ole Fuglstad til Nettavisen.

- Jeg likte opplegget de hadde i studio og de reportasjene de hadde. Det var spesielt bra at de hadde mange av Sky Sports sine innslag, det tror jeg fotballsupporterne setter pris på.

Neste kamp på menyen var Aston Villa mot West Ham - for dem som valgte å holde seg på hovedkanalen. Birmingham-lagets norske supporterleder mener TV 2 har store sko og fylle.

- Dag Solheim og de i Canal + hadde gjort en kjempejobb synes jeg. Så det blir jo litt som å hoppe etter Wirkola i grunn dette her. Det var nok litt sånn TV 2-preg over det hele, sier lederen av Aston Villas norske supporterklubb Thor Karlsen Skjeldstad.

- Men alt i alt så virket det greit, fortsetter han.

MOBIL: Få scoringsvarsel for 180 engelske fotballag.
Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

- Klarere rollefordeling
Om ikke festfotballen på Villa Park falt i smak, kunne man for eksempel sette seg ned å slappe av med oppgjøret mellom Blackburn og Everton i stedet, der Tim Howard på egen hånd sto for mye av underholdningen da han vartet opp med en generaltabbe og forærte vertene ledelsen. Men det var ikke bare Howards klovnestreker som falt i smak hos Blackburn-fansen.

- Jeg synes denne helgen viser at TV 2 tar Premier League veldig seriøst. Spesielt har de lagt opp til mye reportasjer før og etter kampene. I tillegg har de hentet inn kompetente folk, sier leder i Blackburns norske supporterklubb Bjarte A. Bakke.

- De prioriterer å vise mange kamper direkte samtidig, og så er jo alle kampene tilgjengelig på Sumo. Rent oppsummeringsmessig synes jeg TV 2 har gjort en god start på sendingene. Nå blir det opp til dem å ta dette videre, sier supporterlederen til Nettavisen.

Blackburn-lederen, som påpeker at han har vært del av en interessegruppe som allerede i forkant av lørdagens premiere hadde hatt dialog med TV 2 i forhold til utformingen av sendingene, etterlyser imidlertid en litt klarere rollefordeling.

- Det jeg tror kommer til å bli bedre er selve studiobiten. Da vil det bli tydeligere hvilken rolle alle disse menneskene i studio faktisk har og hva som er rolleinndelingen. Etter flere sendinger blir de nok mer samkjørt. Men ellers har jeg egentlig ikke så mye negativt å komme med, det virker veldig lovende, sier han.

Everton-fansen, som satt igjen med svarteper etter møtet på Ewood Park, kunne i det minste glede seg over godt innhold.

- Mitt inntrykk var veldig bra. Canal + hadde jo mange av oss supportere inne i studio, noe som var bra. Men det kan jo hende at TV 2 også kommer til å gjøre det etter hvert, sier Helge Grunnevåg, leder i Evertons norske supporterklubb.

- Det som ble sagt i studio var fornuftige ting, og ikke bare viss vass. Så jeg er godt fornøyd, fortsetter Everton-lederen.

- Fryktet mer reklame
Et av ankepunktene mot fotballsendingene på TV 2 har vært kanalens ivrige reklameavbrudd - noe mange blant annet irriterte seg grønne over under sommerens Fotball-VM i Sør-Afrika.

Men siden Premier League-kanalene er en betalingstjeneste, har reklameavbruddene blitt kraftig redusert i forhold til vanlige kanaler. Dette er noe også supporterne setter pris på.

- Jeg hadde fryktet mye mer reklame, så det var greit nok. Litt må det vel være, sier Evertons Grunnevåg om reklamemengden.

I Aston Villa-leiren har man samme holdning.

- Reklamen tenkte jeg ikke over en gang. Siden det er TV 2 er det vel alltid litt reklame. Men det var jo noen avbrudd på Canal + også med noe reklame, og promo for egne programmer, sier Aston Villa-leder Skjeldstad om reklamen mellom innslagene.

Manchester Citys talsmann påpeker også at det var reklame på Canal +, selv om det må sies å ha vært ganske minimalt.

- Nå drev vel også Canal + med reklame, så det er ingen forskjell for meg, svarer Fuglstad i City på reklamespørsmålet.

Bakke i Blackburns supporterklubb synes at litt reklame er helt greit. Spesielt med tanke på hvor mye fotball-TV man får.

- Jeg synes det var ganske lite reklame, jeg. Jeg har tidligere bodd i England, og er vant til Sky Sports, så det kan være grunnen. Den reklamen som er, plager meg ikke, sier han.

- Jeg er glad TV 2 har justert produktet sitt reklamemessig. Litt reklame gjør ikke så mye når vi får en halvtimes sending før en mandagskamp, der det tidligere bare var fem minutter med studio. Det er verdt mye i seg selv, påpeker Bakke.

Oddsen: 12,9 i odds på Newcastle-seier over Manchester United i kveld!

- Fornøyd med laget ditt?
Når alt kommer til alt er det likevel det som skjer ute på banen som opptar fansen mer enn noe annet. Og seriepremieren bød på både oppturer og nedturer for våre fire supporterledere.

Aston Villa storspilte i sin kamp og slo West Ham med 3-0, i en kamp der John Carew spilte fra start for hjemmelaget.

- Jeg er ganske fornøyd. Eller, kjempefornøyd, egentlig. Men det er veldig vanskelig å si hvor gode Villa er etter en kamp. Jeg er spent på om det var Villa som var gode, eller West Ham som var dårlige, sier Aston Villas supporterleder om kampen.

Oppgjøret mellom Spurs og City endte som allerede nevnt målløst, og selv om det er skyhøye forventninger til kjøpekåte City i år, oppfordrer supporterklubbens talsmann til tålmodighet.

- Jeg er veldig godt fornøyd med åpningen. Det er flere spillere som har hatt mye fri på grunn av VM, og så var det landskamper tidligere i uken, så dette laget har ikke trent mye sammen. Jeg tror det er mange som kommer til å få slite mot Tottenham på White Hart Lane i år. Vi fikk uavgjort mot et lag vi ofte taper for, og det er bra, sier Fuglstad.

De to andre supporterlederne Nettavisen har snakket med, Bakke i Blackburn og Grunnevåg i Everton, hadde sine respektive lag på hver sin banehalvdel av Ewood Park lørdag.

- Det er en kamp vi skal vinne. Hadde vi ikke gitt dem det målet, så hadde kampen blitt annerledes. Da kunne de forsvare seg, og det er noe de kan. Men pytt pytt, det er flere kamper. Jeg har tippet mellom fjerde og sjette i år. Og foran Liverpool, selvfølgelig, sier Grunnevåg.

Bakke gledet seg naturlig nok mer over 1-0-resultatet.

- En særdeles hyggelig serieåpning. Dritkult, egentlig. Det er alltid kult å slå scousere enten de er røde eller blå. Jeg tror vi kan klare topp ti denne sesongen, men det blir nok ikke europacuplass, svarer han på spørsmålet.

Hva mener du om TV 2s sending? Ta debatten nedenfor.

MOBIL: Få scoringsvarsel for 180 engelske fotballag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.