*Nettavisen* Sport.

- Jeg hadde krampe halve rittet

Foto: Even Emberland (www.procycling.no)

Unggutt skulle ikke i brudd – ble kåret til mest offensive rytter.

17.08.13 14:34

FORSAND (procycling.no): Hjemmelaget i Tour des Fjords fikk endelig vist seg frem under lørdagens første etappe.

Før ettermiddagens lagtempo havnet Øster Hus-Ridleys Filip Eidsheim i brudd da 105 kilometer skulle kjøres mellom Hjelmeland og Forsand på andre etappe.

- Jeg hadde en dårlig dag og hadde veldig lite å kjøre med. Jeg ville helst ikke i brudd i dag. Beina fra Arctic Race siste helg er borte. Jeg hadde krampe halve rittet, sier Eidsheim til procycling.no like etter målgang.

Etter fredagens våte og svært kuperte åpningsetappe gikk den unge bergenseren inn med en konservativ innstilling på rittets andre etappe.

Paradoksalt nok endte han opp som etappens «mest offensive rytter». På den korte og intense reisen mot Forsand satt han lenge helt i tet, sammen med blant andre David Tanner (Belkin) og irske Matthew Brammaier (Champion System).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Espen J. Lee (procycling.no)

Bruddet ble imidlertid hentet og hjemmehelt Alexander Kristoff tok etappeseieren på oppløpet. Likevel var Øster Hus-sjef Morten Hegreberg svært fornøyd.

- Dette var en kjempedag for oss. Vi viser oss fra en mer offensiv side enn i går. Filip datt av like før 10 kilometer igjen. Han er ikke i samme slag som sist helg, men vi er med å lage sykkelritt. Det er litt av målsetningen våres, sier Hegrebeg til procycling.no

Eidsheims belønning ble en tur opp på podiet foran folkemengden på Hjelmeland. Men den offensive Øster Hus-ryttern får ikke mye hvile.

Blir tøft mot proffene
Etter formiddagsetappen i Ryfylke, fortsetter Tour des Fjords om ettermiddagen med en 24 kilometer lang lagtempo - en av sportens mest krevende øvelser. Etappen kan bli svært avgjørende for sammenlagt resultatene.

- Det er veldig gøy å bli kåret til mest offensive. Det var masse folk langs løypen. Det var synd at jeg ikke hadde mer å kjøre med på slutten. Da kunne det virkelig blitt noe. Nå blir det bare å jobbe videre for laget, sier Eidsheim.

- Proffene har nok ett ekstra gir i forhold til oss, og det kan vise seg å utgjøre stygge utslag for oss. Vi har ikke trent noen i løypen, men vi kjenner jo veiene godt, forklarer Eidsheim.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Espen J. Lee

Hjemmefordel?
Sportssjef Hegreberg frykter også store avstander fra profflagene Belkin og Katjusja og ned til sitt eget Øster Hus-lag. Men kanskje kan lokalkunnskapen rytterne besitter virke noe i deres fordel.

Øster Hus-Ridley har slitt med sykdom i laget under åpningen av Tour des Fjords. Fredag måtte Fredrik Stand Galta bryte. Dermed er laget én mann mindre foran ettermiddagens etappe. Den sterke haugesunderen Sven Erik Bystrøm har også slitt med magebesvær.

- Det kan gå både og for vår del. Eneste store forhåpningen jeg har er at vi kan dra nytte av lokalkunnskapen vår. Det kan være noen sekunder i vår favør. Eller må vi fortsette å prøve, vi har ikke noe annet valg, sier sportsdirektør Hegreberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag