- Jeg håper noen vil ha meg

Foto: Getty/All Over Press (2012 Getty Images)

Kjenner du igjen den norske realitystjernen? Lørdag fikk hun sin debut i OL.

30.07.12 12:10

LONDON (Nettavisen): Håndballspilleren Britt Goodwin, som også har vunnet realityserien Big Brother hjemme i Norge, er denne sommeren i aksjon under OL i London, men ikke for Norge.

Gjøvikjenta har nemlig også britisk pass, og det har lenge vært klart at hun skulle være en del av den britiske håndballsatsingen inn mot lekene på øya. Lørdag spilte Team GB sin første kamp i OL.

- Har ikke ord
Og selv om det ble tap for Montenegro, ganske klart, så ble de britiske håndballjentene hyllet som helter av publikum i en fullsatt Copper Box. Stemningen var rett og slett elektrisk på arenaen.

- Det var fantastisk, jeg har aldri vært med på noe lignende. Jeg har ikke ord, sier hun til Nettavisen.

- Publikum så ut til å like det de så?

- Ja, det løftet oss virkelig å ha hele dette publikummet bak oss. Det hjalp oss mye, sier Goodwin.

Da Norge møtte Frankrike litt senere satt majoriteten av publikum fortsatt igjen i salen, og sørget for at også de norske jentene fikk nyte godt av britenes evne og vilje til å skape liv og trøkk på tribunen.

- Med Norge fikk de nok se litt mer hva håndball faktisk dreier seg om, sier gjøvikjenta.

- Trent et år
Håndball er på ingen måte noen stor sport i Storbritannia, og det har tatt tid å få laget klart til lekene. Troppen består stort sett av amatører, og laget har vært i trening det siste året for å heve nivået.

- Jeg har bodd i London siden juli 2011, vi har bodd i Crystal Palace og trent sammen to dager daglig. Vi har vært både et klubblag og et landslag. Det har vært en fantastisk opplevelse, sier Goodwin.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap/scanpix

- Hvor mye bedre har laget blitt?

- På starten av året så tapte vi mot annendivisjonslag som kom over og spilte mot oss. Nå mot slutten så slo vi et ungarsk eliteserielag rett før OL, så vi har virkelig kommet oss.

Nå er håpet at håndball skal få litt mer fotfeste i Storbritannia.

- Det er det vi håper på. Vi vil inspirere det britiske folket til å ta opp håndball. Det er jo en perfekt sport for britene. Det er inne, mye mål, stemning og morsomt, sier håndballesset.

- Hjem til Norge
Etter at OL er over og Storbritannias håndballag er historie, håper Goodwin å fortsette håndballkarrieren i Norge. Hun har tidligere spilt i eliteserien for Gjøvik og Vardal HK.

- Planen er å komme hjem til Norge, men jeg har ingen klubb ennå, så jeg håper jo at noen vil ha meg. Jeg har veldig lyst til å spille mer i eliteserien, så vi får se, sier gjøvikjenta.

- Jeg skal i hvert fall tilbake til A-Hus (Akershus Universitetssykehus), den vanlige jobben min, avslutter hun.

PS. Britt Goodwin scoret to mål på fire skudd mot Montenegro. Nina Heglund, også hun fra Norge, spilte for Storbritannia i oppgjøret. Det samme gjorde trønderjenta Zoey van der Weel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.