RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har aldri følt meg helt sikker

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Men i år ble skuffelse snudd til glede.

LYSAKER (Nettavisen): Tirsdag ble den norske håndballtroppen til VM i Brasil tatt ut. Dette er en dag som kan være full av glede for noen, mens andre må tåle skuffelse.

En av de som har måttet tåle mye skuffelse er Linn Jørum Sulland. 27-åringen har ved flere anledninger blitt «vraket» fra en mesterskapstropp med landslaget.

Da Nettavisen snakket med Larvik-spilleren tidligere denne sesongen var hun derfor helt klar på en ting: Linn Jørum Sulland skulle ikke vrakes til årets VM.

LES OGSÅ: - Det var vanskelig å holde dette skjult

- Aldri sikker
Det ble hun heller ikke. Sulland har tidvis imponert under oppkjøringen til mesterskapet og har vist seg som en flittig målscorer. Sikker fra straffemerket og god fra distanse.

Det var derfor en svært blid Sulland som snakket med pressen tirsdag. Bakspilleren innrømmer likevel at hun heller ikke i år har følt seg helt trygg på en plass i troppen.

- Ja, dette er deilig. Det kan ikke sammenlignes med de gangene jeg ikke har kommet med. Dette var gøy, sier hun til Nettavisen.

- Men man kan ikke gå rundt å være sikker på en plass før det er offentliggjort. Jeg har blitt overrasket før. Men jeg hadde mer tro på det i år enn tidligere år, sier hun.

- Fordi mange er skadet eller fordi du har vært god?

- Fordi jeg har prestert bra. Det har gått veldig bra i landskampene og jeg følte at det var godt nok til å få komme med. Det blir fint å være med til Brasil, i stedet for å sitte hjemme, sier hun.

- Ikke kjekt
Denne gangen var det Stabæks Karoline Næss som måtte tåle å ikke komme med i troppen. 24-åringen ble tatt ut som reserve for småskadde Kristine Lunde-Borgersen.

Næss sa til Nettavisen tidligere i høst at hun ville bli skuffet om hun ikke kom med i troppen, men la også til at hun ville ta det hele med fatning. Denne uken kom altså beskjeden hun fryktet.

- Karoline er klar over hvor hun står. Vi har hatt en dialog rundt det og hun vet hvor landet ligger. Hun er veldig realistisk og ydmyk i forhold til det, sier trener Thorir Hergeirsson til Nettavisen.

- Vi velger å ha henne som reserve fordi hun representerer en rolle, en sterk treer, som vi ikke har så mange av i år som vi har hatt i tidligere mesterskap, sier islendingen.

Hergeirsson foreller videre at det ikke var så vanskelig å ta ut troppen i år, som tidligere år, men at det aldri er noe gøy å måtte velge bort noen på denne måten.

- Jeg har stor respekt for den prosessen. Det å velge bort noen er en krevende prosess og det er ikke akkurat det kjekkeste du gjør, sier landslagstreneren.

- Det er mange jenter som satser mye og gjerne vil være med til VM. Mange har jobbet enormt hardt for å realisere drømmen om å spille et mesterskap med landslaget, sier treneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere