*Nettavisen* Sport.

- Jeg har aldri sett noe verre

Foto: Petter Tenstad (www.procycling.no)

Frederik Wilmann sliter fortsatt etter fransk monstervelt.

21.03.11 14:59

- Utforkjøringen var helt strøken. Rett fram, og kjørte i rundt 70 kilometer i timen. Vi hadde 6 mann blant de 20 første, og jeg hadde vel ti ryttere foran meg. Jeg så en som veltet, og skjønte på måten han falt på, at det var noe i veibanen. Det var alt jeg rakk å tenke, før fem nye smalt i asfalten. Så kom en kjedereaksjon gjennom store deler av feltet, forteller Wilmann til procycling.no.

Det var under Paris-Troyes det gikk monstervelt i hovedfeltet. Oljesøl og asfalt er sjelden noen god kombinasjon for syklister. Flere norske ryttere var involvert:

Wilmann, Christer Rake (begge Joker Merida), Lorents Ola Aasvold, Sondre Hurum og Torgeir Strandberg (alle tre fra Plussbank Cervélo).

Klargjort til start
Aasvold var en av dem som fikk hardest medfart. Han måtte lappes sammen på den lokale sykestua.

Les også: - Halve feltet havnet på sykestua

Foran starten av mandagens Tour de Normandie, bekrefter 22-åringen at han er klar igjen:

- Jeg trenger noen dager med hardkjør for å være på topp igjen, men det kjennes greit ut, melder han til procycling.no.

Ute av trening
Det ser faktisk verre ut for Wilmann. Trønderen stiller til start under åpningen av det franske rittet. Men omfanget av skadene han pådro seg i velten, var større enn først antatt.

- Jeg har slitt siden Paris-Troyes forrige søndag, medgir Wilmann.

- Jeg falt og slo hofta der, dro hjem og fikk behandling. Det så helt grei ut, men så fikk jeg smerter igjen utover uka. Det endte med at jeg ikke fikk trent. Foran dagens etappe har jeg kun en time på rulla bak meg. Derfor er jeg litt spent på hvordan det blir, forklarer han.

Fem tok kragebeinet
Under behandling ble det konstatert en låsning i en virvel helt nederst i korsryggen. Det medfører at han ikke får full kraft ut i foten.

- Det var vel ingen vei utenom den velten?

- Det var vanskelig å komme seg utenom den, ja. Det var en megavelt. Jeg har aldri sett noe så ille. Det var fem som brakk kragebeinet og en som brakk benet, forteller Wilmann.

- Joker stiller med sterkt mannskap i Normandie, hva kan vi forvente oss?

- Vi har et kjempelag. Vi skal være med helt oppe i toppen her. Det er ingen unnskyldninger for noe annet, varsler han.

Joker Merida stiller følgende lag i Normandie: Vegard Breen, Frederik Wilmann, Stian Remme, Christer Rake, Vegard Stake Laengen og Christer Jensen.

Plussbank Cervélo: Bjørn Tore Hoem, Sebastian Kvålsvoll, Øystein Stake Laengen, Torgeir Strandberg, Niklas Aakvik og Lorents Ola Aasvold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag