*Nettavisen* Sport.

- Jeg har aldri vært så usikker

FERSKE: Tim De Waele og procycling.no gir deg de første bildene av Thor Hushovd i hans nykomponerte mesterskapstrøye! Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Thor Hushovd har bare spurtet én gang i år. Da vant han overlegent.

02.07.10 13:47

I 2009 ble Thor Hushovd og Mark Cavendishs kamp om den grønne poengtrøyen i Tour de France et drama. De to spurterne var i tottene på hverandre både i og utenfor løypa under rittet, men til slutt var det Hushovd som dro det lengste strået.

Under årets utgave av det tradisjonsrike sykkelrittet håper Hushovd å gjenta bedriften, men et kragebeinsbrudd han pådro seg på trening i starten av mai har gjort sitt til at nordmannens oppladning til Touren har vært langt fra perfekt. Noe som igjen har ført til at 32-åringen nå er svært spent på formen før start.

- Jeg er mer usikker på formen enn noen gang. Spesielt spurtformen. Jeg har nesten ikke spurtet siden velten, sier han.

- Vet ikke hvor jeg står
Det var først under fellesstarten i NM at 32-åringen fikk testet spurtformen skikkelig. Etter å ha vist kjempekrefter mot slutten av løpet, knuste han stakkars Christer Rake på vei inn mot mål.

Cervelo-rytteren er likevel usikker på hvor han står. Og er ikke stappfull av selvtillit før prologen i Tour de France den 3. juli. Nordmannen håper likevel å kunne hevde seg i åpningen.

- Hadde jeg trent prolog som jeg hadde håpet, kunne jeg nok ha vist mer der. Jeg vet ikke helt hvor jeg står. Det gjelder både prolog og spurt, sier Grimstad-gutten til procycling.no.

Det skal likevel ikke mangle på muligheter for «Oksen» til å få vist fram kjempekreftene sine under Touren.

- Jeg har ikke telt, men de sier det blir ni spurter i år. Jeg tror nok ikke det blir så mange, men jeg håper på seks-sju muligheter.

- Inn i Alpene må jeg være med i kampen om den grønne trøyen, ellers er det over, for da er det så få sjanser igjen. Men det blir jo også noen spurtmuligheter mellom Alpene og Pyreneene.

Pyreneene er noe av det nordmannen gruer seg mest til.

- Pyreneene blir beinharde. Jeg fortrekker harde alper foran Pyreneene. De er ekstreme de fjellene der, smale veier og brattere enn Alpene. Det blir tøft, sier 32-åringen.

- Sterkere lag enn i fjor
Hushovd er også meget fornøyd med det laget han har til disposisjon i kampen om den grønne poengtrøyen. Han mener årets utgave av Cervelo Test Team er mye sterkere enn i fjor.

- Vi har aldri hatt et mer kjøresterkt lag. I første omgang er Brett Lancaster min hjelperytter, men Jeremy Hunt, Andreas Klier og Daniel Lloyd er også sentrale, sier Hushovd om laget.

- Laget er mye sterkere enn det var i fjor. Jeg kan jo også bruke ryttere som Ignatas Konovalavos, Xavier Florencio og Volodimir Gustov. Jeg er veldig fornøyd med uttaket, sier han.

- Er det du noen du savner på laget?

- Sånn laget er nå, så er det vanskelig å si noe, men slik det har vært den siste tiden, så vil jeg si Gabriel Rasch. Han er en identisk rytter med Daniel Lloyd, men kom litt skeivt inn i Giroen, og viste ikke det han skulle der, sier Hushovd om lagkameraten.

- Blir bedre og bedre
Team Skys Lars Petter Nordhaug syklet sammen med Thor Hushovd i Sveits rundt, og lot seg også imponere av 32-åringen i NM. Nordhaug tror landsmannen kan slå godt ifra seg i år.

- Thor virker veldig sterk, og burde nok være ganske fresh når rittet starter. Men han kommer nok til å kjenne det litt underveis, for han har ikke så mye trening i kroppen. Det kan for så vidt slå ut begge veier. Jeg syklet litt sammen med ham i Sveits rundt, og da ble han bare bedre og bedre, sier han til procycling.no.

- Han er jo en syklist som er godt gjennomtrent, men har ikke fått så mange spurter denne sesongen. Jeg tror det er fordel Thor om det blir hardt og krevende inn mot mål, sier 26-åringen.

- Hvor bra er laget Thor har rundt seg?

- Jeg tror de får slite litt mot Columbia-toget, men de har en litt annen oppstilling enn i fjor og fått trent litt mer i år. Men så sterk som Thor er kan han også gjøre ting på egen hånd. Han er kanskje ikke like rask som Cavendish og Petacchi, men han kan være mer uthvilt når det drar seg til, sier Nordhaug om Cervelo.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.