RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har alt å vinne

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
Susanne Wigene overrasket alle ved å ta sølv på 10.000. Nå føler Haugesund-jenta at hun løper helt uten press på lørdagens 5000 meter.

10.000 meteren var som et testløp å regne for 5000-meterspesialisten. Men den norske jenta klinte til med en susende avslutning, og løp inn til en strålende andreplass i EM-debuten.

I ettermiddag løper Wigene for gull på spesialdistansen, men 10.000 meteren sitter fortsatt i beina.

- En blir sliten av å springe 10.000. Det ville vært løgn å si at jeg ikke merker det i beina, sa Susanne Wigene til TV 2 fredag kveld.

Grete har troen
En som ikke tror mandagens milløp får konsekvenser for 5000-finalen, er den abdiserte langdistansedronningen Grete Waitz.

- Jeg tror det går bra, fordi Susanne er så sterk og gjennomtrent at med fem dagers restitusjon, hvile og rolig løping skulle det holde, mener hun.

Og selv om 28-åringen fortsatt er litt tung i beina, stiller hun med senkede skuldre på favorittdistansen.

- Skal kjempe i toppen
- Målet mitt var å få en medalje i EM. Det har jeg allerede gjort, så jeg har egentlig alt å vinne. Jeg tror jeg skal være med å kjempe i toppen nok en gang, sier Wigene til TV 2.

Susanne Wigene har årsbeste i Europa med 14.52,06. Flere av kveldens konkurrenter har imidlertid ikke vært i aksjon i særlig mange internasjonale stevner denne sesongen, og det er spesielt usikkert hva de østeuropeiske jentene står for. Fem av deltakerne har personlige bestenoteringer som er sterkere enn Susannes pers på 14.48,53.

Finalen løpes klokken 17.15 lørdag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere