*Nettavisen* Sport.

- Jeg har blitt mye sterkere

Foto: Ole Jonny E. Hansen/Mediehuset Nettavisen

Kristin Størmer Steira er fortsatt på krykker, men går likevel for gull på hjemmebane.

02.09.10 09:40

VM-PAVILJONGEN (Nettavisen): Kristin Størmer Steira har slitt med et tretthetsbrudd i hælen denne sommeren, og var opprinnelig ute til 10. august. Men etter en uke uten krykker viste det seg at bruddet ikke hadde grodd skikkelig, og da Nettavisen snakket med langrennsesset under onsdagens lansering av billettsalget til VM i Oslo, humpet hun fortsatt rundt på krykker.

29-åringen er likevel ikke helt tilbake til null, og sommeren har blitt brukt til blytung styrketrening. Hun må imidlertid belage seg på noen uker til med krykker og skinne rundt venstre ankel.

- Ja, jeg er fortsatt på krykker, og vil være det i tre uker til. Det går trått, men nå håper jeg det skal gro, sier hun til Nettavisen.

- Nedturen var ganske stor da jeg måtte tilbake på krykker. Jeg hadde sett fram til å dra på samling i Italia, og gledet meg skikkelig. Det var noen blytunge dager for meg i starten, men det er bare å bite tennene sammen, og gjøre det man må gjøre.

- Har blitt mye sterkere
Som Nettavisen skrev tidligere i sommer, så har Tana-jenta altså trent mye alternativt og hatt mye fokus på styrketrening under skadeperioden. Det merker hun gode resultater av nå.

- Jeg vet jeg har blitt mye sterkere. Så det blir spennende å se om jeg kan ta med meg det over på ski. Jeg er veldig spent på hvordan det vil gå, men jeg har troen på at det blir bra, sier hun.

- Og hvordan er utholdenheten nå?

- Den er vel ikke det helt store, men styrke er også utholdenhet, så det skal nok ikke så mye til før jeg er tilbake der jeg var. Det er bare å bygge videre på det jeg har gjort i sommer, sier Steira.

- Satser bare på VM
Gullvinneren fra stafetten under OL i Vancouver legger heller ikke skjul på at sesongens store mål er VM i Oslo. På grunn av skaden er egentlig VM på hjemmebane det eneste store målet.

- Ja, målet mitt i konkurranse denne sesongen er bare VM. Men VM er jo ikke bare, bare, forteller landslagsløperen.

- Jeg er skeptisk til hva jeg kan utrette tidlig. Det blir nok mest fokus på trening til over jul. Og kanskje får jeg med meg Tour de Ski som trening. Men jeg forventer ikke å prestere før etter jul. Enn så lenge har jeg god tro på å komme i bra form til VM.

- Og målet er medalje?

- Ja, målet er medalje.

- Gull?

- Ja, helst gull, sier 29-åringen.

- Blir vanvittig stort
Størmer Steira holder med andre ord motet oppe til tross for nedturene, og har også ambisjonene i orden før mesterskapet på hjemmebane. Som de fleste andre nordmenn gleder hun seg.

- Ja, det blir vanvittig stort. Jeg tror ikke vi kan forestille oss hvor stort det blir. Når jeg kommer hit og får føle litt på stemningen så gleder jeg meg litt ekstra, sier hun mens hun i tur og orden signerer billettene til noen av dem som skal heie henne fram.

Enn så lenge kan hun imidlertid ikke belatse hælen i det hele tatt, og slik sett står hun overfor noen flere uker med alternativ trening før sesongforberedelsene for alvor kan ta til.

PS. Størmer Steira skulle opprinnelig delta under sommerens Friidretts-EM i Barcelona, men tretthetsbruddet satte henne utenfor konkurransen. I 2009 vant hun NM-gull på 5000 m.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.