- Jeg har drømt om Marit hele livet

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

På torsdag går Heidi Wengs drøm trolig i oppfyllelse.

26.02.13 15:33

VAL DI FIEMME / OSLO (Nettavisen): Heidi Weng gikk nok et imponerende langrenn, endte til slutt på sjetteplass på 10-kilometeren, og gikk med det inn til sin beste plassering på individuellstart noensinne.

Slikt blir det plass på VM-stafettlaget av.

Drøm
- Nå har jeg vel prestert såpass bra at jeg fortjener å gå der. Å gå på et stafettlag med Marit har vært drømmen helt siden jeg var liten, og jeg gleder meg veldig, forteller Weng etter løpet.

Stafetten går av stabelen på torsdag, og etter den sterke prestasjonen på 10-kilometeren, beviste Weng nok en gang at formen er på plass.

Selv er hun stolt av hva hun fikk til i VM-løypene tirsdag.

- Sjetteplass er den beste plasseringen min i individuelle start noen gang, men det er tungt å gå alene, det er jo det jeg sliter mest med, sier Heidi Weng, som vet hvor hun tapte en mulig medalje.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hyller Therese
- Jeg må innrømme at sisterunden ikke akkurat var helt «bankers». Det var fantastisk å gå i dag, men samtidig litt synd at jeg ikke klarte å kjempe om bronsemedaljen helt inn, erkjenner Enebakk-jenta etter løpet.

Om gulløpet til lagvenninne Therese Johaug hadde Weng følgende å si.

- Det er helt fantastisk at Therese tar gull i dag, og slår alle sammen, det synes jeg var veldig fortjent.

Etter dagens øvelse står Norge dermed med fire gull, fem sølv og tre bronsemedaljer i Val di Fiemme så langt. USA følger på andreplass med henholdsvis to, null og én medalje.

Nettavisen følger VM i Val di Fiemme live hele tiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.