- Jeg har dummet meg nok ut for å få folk til Holmenkollen

Foto: Skjermdump / Youtube

15.03.13 11:49

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Nå har over 100.000 sett Bjørn Einar Romørens Kollen-video. Søndag er det klart for det tradisjonsrike hopprennet i Holmenkollen.

Fjorårets konkurranse ble en stor publikumsskandale, som til og med fikk kongen til å reagere, da det kun møtte opp knappe 10.000 tilskuere.

Det fikk arrangøren til å handle, og en rekke tiltak ble etter skandalerennet satt i verk for å unngå en ny svikt i år.

De dyre billettprisene, med 450 kroner som det billigste alternativet, fikk mye av skylden for det elendige fremmøtet forrige sesong.

Prisene er i år halvert fra fjoråret. Det betyr at en familie med barn under 13 år vil kunne komme inn på hopptribunen eller langrennstribunen for 400 kroner.

Studenter får også ytterligere 25 prosent rabatt.

Romøren på polsk
En annen som også har gjort sitt for å få folk i bakken, er skihopper Bjørn Einar Romøren.

Hosle-hopperen stilte tidligere i vinter opp for Skiforeningen i et YouTube-klipp for å lokke polakkene til Holmenkollen.

- Jeg har dummet meg bra nok ut for å få folk opp i bakken. Det er godt utenfor min komfortsone, men jeg synes det er riktig for å få folk opp dit, sier Romøren til Nettavisen.

Videoklippet er nå sett av over 100.000.

HTML EMBED

Meldes om strålende sol
Romøren får selv ikke sjansen til å hoppe i Kollen på søndag, etter at han torsdag kunne fortelle Nettavisen at han fortsatt sliter med ryggen.

Hosle-hopperen skal likevel ta turen i bakken, og håper på folkefest.

- Jeg drar opp til Holmenkollen og tar med meg kameraet mitt. Jeg håper det kommer mange folk, sier 31-åringen.

- Norge stiller med et bra lag. Vi har sjansen til å sette preg på rennet. Det kan bli veldig gøy å være norsk i Kollen på søndag.

- Nå har det vært strålende sol i tre uker, og det hadde vært for jævlig om det skulle bli dårlig vær nå denne ene helgen. Men det blir folkefest uansett, så lenge folk kommer, og det håper jeg de gjør. Nå har arrangøren gjort grep som jeg synes er viktig med blant annet halvering av billettprisene, sier Romøren.

yr.no meldes det fredag om strålende sol til Holmenkollensøndagen, og det meste skal dermed ligge til rette for en folkefest.

Skuffet ordfører
Oslo-ordfører Fabian Stang var skuffet etter fjorårets renn, og har vært én av flere som har jobbet for å få publikum tilbake til Kollen.

- Jeg tror vi alle er enige om at det var for få tilskuere til stede i Kollen på søndag. Vi må se på pris og se om det er noe annet vi kan friste med slik at vi kan få flere folk til bakken neste år, sa Stang til Nettavisen dagen etter rennet i fjor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Også daværende skipresident Sverre Seeberg reagerte.

- Årsaken til publikumssvikten må vi sette oss ned å analysere. Vi har ambisjoner og vi tar dette på alvor, sa Seeberg til Nettavisen.

- Vi har jobbet knallhardt
Og skal vi tro den tidligere skipresidenten er det mye som har blitt gjort siden i fjor.

- Vi har jobbet knallhardt, og har blant annet siktet oss mot studentene som er i Oslo. Vi ønsker å ta vare på Holmenkollen-sjelen. Da er publikummet viktig. Derfor har vi senket prisene. Nå ser vi fram til at noen av løperne skal forsvare sine gull, og at andre skal angripe favorittene, sier Seeberg til Nettavisen.

Om det å senke prisen på billettene vil gå ut over inntektene til arrangøren er Seeberg usikker på.

- Det vet vi ikke før rennet er ferdig. Vi tenker ikke så mye på det. Hensikten er å få folk til å komme! sier han bestemt, men legger til at et stort oppmøte kan gi større inntekter enn fjoråret.

Han mener det er utfordrende å fylle opp Holmenkollen.

- Det kreves veldig mange mennesker for at det skal se fullt ut. Men nå tror jeg vi klarer å fylle opp. Markedsavdelingen har gjort sitt. Det er i hvert fall ingen som ikke får med seg at det er i Holmenkollen det skjer til helgen, sier Seeberg.

Det er kombinertløperne som får prøve seg først i Holmenkollen denne helgen. Rennet starter allerede fredag, mens spesialhopprennet går av stabelen på søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.