*Nettavisen* Sport.

- Jeg har ennå ikke fått bilen

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Først ville de ikke gi henne bil. Så ble hun lovet bil. Men hun har ennå ikke fått en bil.

09.05.12 20:02

LILLEHAMMER (Nettavisen): Tirsdag var Vibeke Skofterud en av mange vinteridrettsutøvere som var samlet til Olympiatoppens årlige utholdenhetstreff ved Lillehammer.

I vinter kom langrennsjenta i fokus da hun ikke ble belønnet med en bil etter seieren i årets Vasalopp. Vinneren av herreklassen, Jörgen Brink, kunne derimot smile bredt etter å ha mottatt en Volkswagen Tiguan i førstepremie – Skofterud ble i første omgang belønnet med tulipaner.

Men etter noe om og men bestemte bilprodusenten for også å gi Skofterud en bil. En bil hun fortsatt ikke har sett noe til.

- Jeg har ikke fått bilen ennå, men begge skal være rett rundt hjørnet, forteller Skofterud til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Cision.se

Fikk to biler
Og det ble ikke bare èn bil på gladjenta. Etter alt oppstyret tilbydde BMW å la henne disponere en 1-serie kabriolet i sommer. Noe hun ser frem til.

Skofterud forteller nå at hun ikke tenkte så mye på bilpremien etter seieren.

- Jeg var så fornøyd med det jeg hadde vunnet, så jeg tenkte ikke noe på det før journalistene begynte å si at Jørgen Brink vant bil og ikke du. Jeg holdt meg forholdsvis rolig i forhold til den saken, men det var veldig gøy at Volkswagen ringte og sa at, «du skal få bil», sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Nå ser 32-åringen frem en ny hard sesong, hvor VM-medalje er det store målet.

- For min del er det definitivt VM som blir prioritert foran Tour de Ski. Nå gikk det vanvittig bra før jul i fjor, og da ble touren også et naturlig mål, men så ble jeg syk, forteller jenta fra Slitu.

Vil ta individuell VM-medalje
Skofterud har tidligere blitt verdensmester både i Oberstdorf og Oslo, men begge gangene på stafett. Nå jakter hun altså sitt første individuelle VM-gull.

- Målet i år er å ikke bli syk, og så får jeg se hva det blir til med Tour de Ski. Det er ikke bestemt om jeg går enda. Men jeg har ikke noe individuell medalje i VM, så det er helt klart det som er målet, sier hun.

Norgesmesteren i sprint fra 2002 hadde en bra sesong i fjor, men tror hun vil bli enda bedre den kommende sesongen.

Jeg har kommet veldig godt i gang med treningen. Jeg fant et veldig godt system i fjor, hvor det ble gjort en del endringer. Nå blir det bare å pirke enda mer på det. Jeg var veldig detaljfokusert i fjor, men det går alltid an å bli enda mer, forklarer Skofterud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.