*Nettavisen* Sport.

- Jeg har fått nok av pallplasser

Foto: Massimo Bettiol / Getty Images / All Over Press

Petter Solberg (37) er offensiv etter tredjeplassen i Rally New Zealand.

24.06.12 09:01

Solberg og kartleser Chris Patterson kjørte inn til en sluttplassering blant de tre beste for fjerde gang denne sesongen. Seieren mangler dog fortsatt.

Ford-teamet og Solberg tabbet seg ut med å velge feil dekktype under fredagens fartsprøver. Det resulterte i tidstap på over et minutt til de beste, og spolerte vinnersjansene.

37-åringen fra Spydeberg klarte aldri å hente inn det tapte. Solberg valgte derfor å ta det rolig mot slutten for å sikre tredjeplassen søndag.

- Vi kom hit med en bra bil og en god mulighet, men dessverre fratok fredagens tabber oss håpet om å vinne. Det var synd for laget, men en pallplass er fortsatt et godt resultat. At vi tok bonuspoengene var en god avslutning på rallyet, sa Solberg da årets Rally New Zealand var over.

2003-verdensmesteren mener han og lagkameraten i Ford, finske Jari-Matti Latvala (27), har hatt mye uflaks denne sesongen. Latvala ledet helgens rally i innledningen, men kjørte så av veien i og viklet fast et hjul i et gjerde.

- Vi kommer til å snu dette. Jeg har fått nok av pallplasseringer. Noen av disse må snart gi seirer. Vi ønsker å presse på i andre halvdel av sesongen og kommer til å være raske i Finland. Jari-Matti er veldig rask der. Jeg håper en av oss vinner rallyet.

Citroëns Sebastien Loeb vant i New Zealand. Franskmannen, som leder rally-VM suverent, var rundt et halvminutt foran stallkamerat Mikko Hirvonen til slutt. Solberg endte 1.36 minutter bak vinneren.

Petter Solberg er også nummer tre i VM-sammendraget etter Loeb og Hirvonen. Mads Østberg, som ikke deltok i New Zealand, er fjerdemann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.