RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har gått på noen vegger i mitt liv

LØSRIVELSE: Stig Inge Bjørnebye forteller om angst og depresjon i sin personlige bok om tiden i England som fotballproff.
LØSRIVELSE: Stig Inge Bjørnebye forteller om angst og depresjon i sin personlige bok om tiden i England som fotballproff. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Stig Inge Bjørnebye slet med angst og depresjon under hele den proffe fotballkarrieren.

(SIDE2:) Mandag gir Stig Inge Bjørnebye ut boka «Løsrivelse» på Aschehoug forlag. Boka er en personlig beretning om en tid fotballprofftiden til Bjørnebye der alle trodde han var en glad gutt. Det var han på ingen måte ikke. Forlaget karakteriserer Bjørnebyes beretning som alt annet enn en fotballbok.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Satt i mørke
I «Løsrivelse» skriver Bjørnebye om hvordan han slet med mørke tanker og sosial angst i alle år fra han ble fotballproff i 23-årsalderen.

- Jeg dro hjem etter kamper, treninger og mottakelser og satt i mørket og hørte på trist musikk, og jeg var redd, sier han til Magasinet.

Stig Inge Bjørnebye forteller i intervjuet at han slet med tunge tanker hele den ti år lange perioden han var fotballspiller. Der andre så suksess og rikdom, så han stort sett bare goldt landskap og mørke.

Tenkte ikke på depresjon
- Noen ganger kan tristheten melde seg uten forsvarsel, skriver han i boka. Bjørnebye indikerer at han slet med prestasjonsangst. At tiden i England selvfølgelig inneholdt gode stunder, men at å spille i engelsk toppdivisjon var som å gå opp til eksamen foran 45.000 mennesker to ganger i uken. Han sier at han husker svært lite av tiden i England.

- Det er vemodig å tenke på, men mesteparten er borte, sier han til Magasinet.

Bjørnebye sier at han aldri tenkte på sin sinnstilstand som depresjon. Men han sier at «Løsrivelse» som har tatt to år å skrive, har vært en terapi og i at han i dag har det mye bedre med seg selv.

Tilbake
Stig Inge Bjørnebye var assistenttrener for landslaget før han ble hovedtrener i Start til 2006. Da måtte han gå som følge av dårlige resultater.

Senere har han gått ut mot norsk sportsjournalistikk og kalt deler av den søplete og lite spennende. I 2008 klagde han Agderposten inn for PFU fordi de på redaksjonell plass gjenga sexrykter som hadde kommet frem i et debattforum på Fædrelandsvennens nettsider.

Den gang fikk han støtte av PR-rådgiver Jarle Aabø som mente Bjørnebye var modig som vågde å ta opp sjikane mot ham selv på denne måten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere