RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har god nok tid

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
Sist oppdatert:
Aksel Lund Svindal lar seg ikke stresse av dårlig form. Ennå.

Da Lund Svindal (27) gikk til topps i super-G i Val Gardena like før jul, trodde vel de fleste at Norges alpinkonge var tilbake for fullt.

Dagen etter ble han nummer 17 i utforrennet samme sted. I de tre påfølgende rennene var ikke romerikingen i nærheten av pallen. Så ble han syk.

For mye trøbbel
Lørdag var han igjen langt unna de beste i en verdenscuputfor, denne gang i Wengen. Vinneren, Carlo Janka, var to sekunder foran Lund Svindal, som ble nummer 15.

- Det har ikke vært noen drømmesesong. Det har vært for mye trøbbel, konstaterer Aksel Lund Svindal overfor Nettavisen.

Og legger til:

- Jeg fikk gjort mye bra i sommer, men så fikk jeg en skade som gjorde at jeg mistet den viktigste treningsperioden. Etter jul har jeg vært litt sjuk, men jeg tror at jeg har god nok tid til å komme i form til OL.

- Hvordan skal du finne formtoppen?

- Kjøre renn. Det er den beste treningen du kan få, i hvert fall når det gjelder fartsdisiplinene. Det er vanskelig å trene på det. Jeg kjører Kitzbühel og Kranjska Gora, men jeg tror kanskje ikke at jeg kjører i Schladming, sier Lund Svindal.

Siste sjanse
Kitzbühel blir faktisk nordmannens siste sjanse til å kjøre verdenscuprenn i utfor og super-G før OL i Vancouver. I Schladming skal det kun kjøres slalåmrenn, og den disiplinen står nederst på Lund Svindals prioriteringsliste.

I Kranjska Gora blir det to storslalåm- og ett slalåmrenn, og dermed får Lund Svindal mer ut av å reise til Slovenia.

Etter Kranjska Gora blir det et opphold på to uker, fram til utfor står på programmet som første alpinøvelse i Vancouver-lekene.

De olympiske lekene er selvfølgelig sesongens store høydepunkt, ikke minst for Aksel Lund Svindal, som har tre VM-gull på merittlisten, samt ett VM-sølv og én VM-bronse.

- Ingen katastrofe
Han vil likevel ikke karakterisere det som noen katastrofe dersom sykdom eller dårlig form skulle ødelegge vinnersjansene i Canada.

- Katastrofe er det ikke. Det som skjer på Haiti, er en katastrofe. Men det er bare OL hvert fjerde år, og forrige OL kom ett år for tidlig. Det hadde vært kjedelig å ikke være i form. Men det er mange som prøver å kjøre fort, og du trenger å ha marginene med deg, sier Aksel Lund Svindal til Nettavisen.

Uansett er han fortsatt optimist.

- Jeg tror at jeg har gode sjanser til å kjøre fort i Vancouver, avslutter den sympatiske 27-åringen.

Onsdag var Aksel Lund Svindal femte raskest under utfortreningen i Kitzbühel, med 66 hundredeler svakere tid enn bestemann, Didier Cuche fra Sveits.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere