*Nettavisen* Sport.

- Jeg har hatt dødsangst

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Anders Jacobsen innrømmer at han hopper med livet som innsats i Vikersund.

23.01.13 12:32

Denne uka kan det bli satt ny verdensrekord i skiflyging. Det vil i så fall skje her i Norge, nærmere bestemt i mammutbakken i Vikersund.

Andes Jacobsen er én av favorittene til å vinne rennene lørdag og søndag. Hoppuketoeren er selvfølgelig sugen på å slå verdensrekorden til Johan Remen Evensen, som hoppet 246,5 meter i Vikersund 11. februar 2011.

Høyere fart
- Det er spennende. Kanskje spesielt i år, med litt andre dresser og litt annet utstyr enn jeg har vært borti før. Jeg har veldig trang dress, så jeg tror farten blir høy. Jo høyere fart, jo mer trykk blir det på skiene når du går ut av kanten, jo fortere må ting registreres og jo fortere må ting skje på hoppkanten, forteller Anders Jacobsen til P4.

Før han legger til:

- Det handler nok mer og mer om hvem som er tøffest, tror jeg, for å hoppe langt i Vikersund. Jeg er litt redd, men gleder meg veldig til Vikersund.

Han beskriver det første hoppet som «grusomt», men forteller at det samtidig er en fantastisk følelse når man først har sluppet bommen.

Det første hoppet kommer fredag, når den offisielle treningen starter klokken 15.00. Kvalifiseringen gjennomføres 17.30 samme dag.

- Du har så utrolig høy puls og adrenalinet er oppunder ørene. Du vet hver gang du går ut i en hoppbakke at det er med livet som innsats. Du vet jo det. Samtidig er gevinsten så utrolig stor hvis du får det til, for det kicket du får av å fly, burde flere oppleve, sier Jacobsen til P4.

Dødsangst
- Har du opplevd dødsangst?

- Jeg har vel hatt det før. Jeg har det, men jeg har nå aldri snudd og gått inn igjen. Jeg har alltid sluppet meg ned, men det er fordi jeg vet hvordan det er når det fungerer. Forrige gang jeg var i en skiflygingsbakke, var det siste jeg tenkte at jeg går «all-in». Jeg satser alt, så får det briste eller bære. Jeg tror alle skihoppere har lyst til å hoppe lengst i verden, erkjenner Jacobsen, før han uten å nøle svarer «verdensrekord» på P4s spørsmål om han helst vil ha VM-gull eller verdensrekord.

Lørdagens renn starter 15.50, mens søndagens renn starter 13.50. Sjekk hele programmet her.

Norge stiller foruten Anders Jacobsen også med Anders Bardal, Tom Hilde, Andreas Stjernen, Anders Fannemel og Rune Velta i Vikersund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.