*Nettavisen* Sport.

- Jeg har hatt veldig vondt

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Christina Vukicevic bekrefter at hun må opereres.

03.04.13 12:25

Som Nettavisen skrev onsdag i forrige uke skal hekkeløperen Christina Vukicevic gjennom en operasjon i foten.

Friidrettsjenta har de siste to månedene vært plaget av en irritasjon i en nerve i foten og ønsker nå å gjøre noe med dette.

Tilstanden hekkeløperen sliter med betegnes som Mortons nevrinom, og er en fortykning i nerven mellom andre og tredje tå (regnet fra stortåen) på høyre fot.

Skaden har gitt betydelige smerter, og redusert kvaliteten på treningen til Vukicevic. På grunn av operasjonen mister Vukicevic sesongstarten og deler av årets utendørssesong.

- Hatt svært vondt
Det er Olympiatoppen som melder dette i en pressemelding onsdag på vegne av Vukicevic.

- Jeg ønsker å operere foten fordi jeg i lengre tid har hatt svært vondt. Dessverre er jeg disponert for denne plagen fordi jeg er tverrplattfot. I 2005 gjennomførte jeg en tilsvarende operasjon, da mellom tredje og fjerde tå. Det skal bli en lettelse å operere, bli kvitt smertene og rett og slett få bedre livskvalitet, sier Christina Vukicevic.

Operasjonen vil bli gjennomført om noen uker, og Vukicevic må påregne 1-2 uker på krykker. Deretter venter en periode med forsiktig opptrening, opplyses det.

- Det er åpenbart at sesongstarten ryker for mitt vedkommende, så får jeg sammen med legen etter hvert vurdere utsiktene og mulighetene for resten av sesongen, sier Vukicevic.

Vukicevic har de siste sesongene slitt på friidrettsbanen, og måtte blant annet stå over VM i 2011 på grunn av en lårskade.

Formsvikt før OL
Forrige sesong røk hun ut i EM-semifinalen, mens hun ikke stilte i London-OL på grunn av sviktende form.

Vukicevic' far og tidligere trener, Petar Vukicevic, opplevde et enormt mediekjør nylig etter at Dagbladet avslørte at han hadde sendt e-poster som omhandlet spørsmål om dopingmidler.

Christina har sammen med broren Vladimir støttet faren i kampen mot dopingbeskyldningene, men i januar valgte hun altså å bytte trener.

- Hun satser videre med sitt eget treningsopplegg, uten faren. Hun føler behov for å prøve noe nytt. Hun ønsker sterkere styring av eget opplegg, sa sportssjef Ronny Nilsen i Norges Fri-idrettsforbund til VG i januar.

Nå er det usikkert om sesongoppkjøringen og i verste fall kan nok en sesong kan ryke på grunn av skade for den populære utøveren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.