RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

- Jeg har ikke bestemt meg

Sist oppdatert:
Ryktet om at Petter Northug dropper en potensiell gulløvelse i VM, er betydelig overdrevet.

NYDALEN (Nettavisen): - Konkurranseprogrammet i VM er mer komprimert (enn i OL, red anm.). For Petter vil det bli uaktuelt å gå alle VM-distansene i Kollen, og det første rennet som ryker vil være teamsprinten, sa John Northug til Trønder-Avisa 7. september .

Etterpå har det nærmest vært ansett som en sannhet uten modifikasjoner at Petter Northug dropper lagsprinten under VM i Holmenkollen.

Hovedpersonen har imidlertid en annen versjon.

- Jeg har ikke bestemt meg, sier han til Nettavisen.

- Det blir tøft å gå alt, men det kan bli en vurdering fra dag til dag under VM, sier Northug – som gi februar ble olympisk mester på lagsprint i Vancouver sammen med Øystein Pettersen i Vancouver.

Kan droppe 15-kilometeren
Det kan også hende at han går lagsprinten og i stedet dropper 15 km klassisk. 15-kilometeren går tirsdag 1. mars, mens lagsprinten går dagen etter.

- Jeg går ikke 15-kilometeren for å kjempe om en plass blant de 15 beste. Hvis jeg ikke er god nok til å kjempe om gull, kan det hende det blir lagsprint i stedet. Men for meg henger kanskje en 15-kilometer med individuell start litt høyere, sier Northug.

Trener Morten Aa Djupvik er helt på linje med eleven.

- Dette kommer helt an på om Petter fortsetter den gode utviklingen fra i fjor i klassisk. Løypa i Holmenkollen er ekstremt tøff, og den som vinner må både ha stor motor og være god teknisk i diagonalgang. Til nå har jo Petter hatt sin styrke i staking, og den egenskapen kommer utvilsomt mer til sin rett i sprint, poengterer Djupvik overfor Nettavisen.

- Men med tanke på lagsprinten, så må han jo også kvalifisere seg for laget for at det i det hele tatt skal være aktuelt, understreker Djupvik.

Som kjent får hver nasjon kun stille ett lag. Det gjelder også Norge, som er regjerende mestere fra Liberec-VM i 2009. Det betyr at bare to nordmenn får stille med startnummer på brystet, og konkurransen er knalltøff. Det skulle være nok å nevne navn som Ola Vigen Hattestad, Øystein Pettersen, Johan Kjølstad og Eldar Rønning.

- Responderer bra
Det var i forbindelse med landslagssamlingen i Oslo at Petter Northug hadde satt av en halvtime til norsk presse tirsdag ettermiddag. Og det er ingen tvil om at 24-åringen er brennhet fem måneder før VM på hjemmebane.

Mer enn 20 journalister var møtt opp for å få et ord med Norges desidert største idrettsstjerne.

Og det var en optimistisk Northug som møtte pressen.

- Det ser veldig bra ut. Jeg har fått gjort den treningsjobben jeg hadde planlagt, og nå handler det om å berge seg inn til sesongstart, sier Northug, som føler han får stadig bedre utbytte av lange opphold i høyden.

- Testene viser at jeg responderer veldig bra på høydetreningen, forteller han.

At han vil være under et enormt press fram mot VM, lar han seg ikke stresse av.

- Det gjør meg bare ekstra skjerpet, fastslår Petter Northug.

PS. Petter Northug benyttet også anledningen til å tirre Martin Andresen før søndagens seriefinale mellom Rosenborg og Vålerenga:

- Jeg skal på Lerkendal for å se Martin Andresen reise hjem med null poeng!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere