*Nettavisen* Sport.

- Jeg har ikke bestemt meg

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Ryktet om at Petter Northug dropper en potensiell gulløvelse i VM, er betydelig overdrevet.

29.09.10 08:08

NYDALEN (Nettavisen): - Konkurranseprogrammet i VM er mer komprimert (enn i OL, red anm.). For Petter vil det bli uaktuelt å gå alle VM-distansene i Kollen, og det første rennet som ryker vil være teamsprinten, sa John Northug til Trønder-Avisa 7. september .

Etterpå har det nærmest vært ansett som en sannhet uten modifikasjoner at Petter Northug dropper lagsprinten under VM i Holmenkollen.

Hovedpersonen har imidlertid en annen versjon.

- Jeg har ikke bestemt meg, sier han til Nettavisen.

- Det blir tøft å gå alt, men det kan bli en vurdering fra dag til dag under VM, sier Northug – som gi februar ble olympisk mester på lagsprint i Vancouver sammen med Øystein Pettersen i Vancouver.

Kan droppe 15-kilometeren
Det kan også hende at han går lagsprinten og i stedet dropper 15 km klassisk. 15-kilometeren går tirsdag 1. mars, mens lagsprinten går dagen etter.

- Jeg går ikke 15-kilometeren for å kjempe om en plass blant de 15 beste. Hvis jeg ikke er god nok til å kjempe om gull, kan det hende det blir lagsprint i stedet. Men for meg henger kanskje en 15-kilometer med individuell start litt høyere, sier Northug.

Trener Morten Aa Djupvik er helt på linje med eleven.

- Dette kommer helt an på om Petter fortsetter den gode utviklingen fra i fjor i klassisk. Løypa i Holmenkollen er ekstremt tøff, og den som vinner må både ha stor motor og være god teknisk i diagonalgang. Til nå har jo Petter hatt sin styrke i staking, og den egenskapen kommer utvilsomt mer til sin rett i sprint, poengterer Djupvik overfor Nettavisen.

- Men med tanke på lagsprinten, så må han jo også kvalifisere seg for laget for at det i det hele tatt skal være aktuelt, understreker Djupvik.

Som kjent får hver nasjon kun stille ett lag. Det gjelder også Norge, som er regjerende mestere fra Liberec-VM i 2009. Det betyr at bare to nordmenn får stille med startnummer på brystet, og konkurransen er knalltøff. Det skulle være nok å nevne navn som Ola Vigen Hattestad, Øystein Pettersen, Johan Kjølstad og Eldar Rønning.

- Responderer bra
Det var i forbindelse med landslagssamlingen i Oslo at Petter Northug hadde satt av en halvtime til norsk presse tirsdag ettermiddag. Og det er ingen tvil om at 24-åringen er brennhet fem måneder før VM på hjemmebane.

Mer enn 20 journalister var møtt opp for å få et ord med Norges desidert største idrettsstjerne.

Og det var en optimistisk Northug som møtte pressen.

- Det ser veldig bra ut. Jeg har fått gjort den treningsjobben jeg hadde planlagt, og nå handler det om å berge seg inn til sesongstart, sier Northug, som føler han får stadig bedre utbytte av lange opphold i høyden.

- Testene viser at jeg responderer veldig bra på høydetreningen, forteller han.

At han vil være under et enormt press fram mot VM, lar han seg ikke stresse av.

- Det gjør meg bare ekstra skjerpet, fastslår Petter Northug.

PS. Petter Northug benyttet også anledningen til å tirre Martin Andresen før søndagens seriefinale mellom Rosenborg og Vålerenga:

- Jeg skal på Lerkendal for å se Martin Andresen reise hjem med null poeng!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.