RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JOHN THYS (Scanpix/Afp)

- Jeg har ikke gjort noe galt

Sykkelpresidenten nekter å ta kritikk etter turbulent år.

Det internasjonale sykkelforbundets (UCI) president Pat McQuaid har måttet tåle enorme mengder kritikk i året som har gått.

Spesielt håndteringen av Lance Armstrong-saken har gitt forbundet og presidenten nok å svare for.

I et større intervju med The Irish Examiner forklarer iren sin del av året som har gått.

Hevder han gjorde alt han kunne
Først forklarer McQuaid at han føler han gjorde alt han kunne i Armstrong-saken.

- UCI har testet Armstrong og laget hans så mange ganger, de var alltid negative, sier Pat McQuaid til The Irish Examiner.

- WADA testet han, alltid negativt, USADA testet han, alltid negativt, AFLD testet han, alltid negativt, CONI testet han, alltid negativt.

Budskapet er egentlig ikke noe nytt. Dessverre får vi ingen sitater om hva annet som kunne vært gjort, eller hvordan han har håndtert beskyldningene fra andre mot Lance.

- Fakta er at resultatene alltid var negative, du spør om mer kunne ha vært gjort? Nei, det kunne det ikke. Så enkelt er det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nekter å trekke seg
McQuaid har tidligere offentlig kritisert Floyd Landis og Tyler Hamilton som sto fram med sine historier. Det siste halvåret har det blitt klart at de to snakket sant.

Mange mener også at iren burde trekke seg fra presidentstolen. Den tidligere tourvinneren Greg LeMond har sagt seg villig til å ta over i en overgangsperiode, men dette ser ikke ut til å bite på den sittende presidenten.

- Vi har ingen politistyrke. Min innstilling siden dag en har vært å gjøre alt som skal til. Jeg ser ikke noen grunn til at jeg skal trekke meg, og slippe inn noen andre som kanskje ikke vet så mye, eller er like kvalifisert eller ikke er like lidenskapelig eller dedikert. Jeg synes at jeg er den beste mannen.

Han føler ikke at han har gjort noe som krever hans avgang.

- Jeg har ikke gjort noe som krever å tre av. Alt jeg har gjort siden jeg ble president er å bekjempe doping så godt jeg kan. Alt jeg har gjort er å bekjempe doping, promotere sporten og jobbe 365 dager i året for sporten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fnyser av Kimmage-kritikk
En annen som har vært meget kritisk til McQuaid er landsmannen Paul Kimmange. Iren var proffsyklist på slutten av 80-tallet og skrev boken Rough Ride om opplevelsene. Dette var første gangen noen offentlig fortalte om dopingproblemene i sporten.

Kimmage har siden blitt journalist og er kjent for å være ekstremt kritisk mot ledelsen i sporten.

McQuaid og Kimmage har også en meget spesiell relasjon. Faren til Kimmage var lagleder da Pat McQuaid i sin tid vant Irland rundt, mens McQuaid igjen var Kimmages lagleder da han som amatør ledet det store britiske amatørrittet Milk Race.

- Det er hen personlig vendetta han har mot meg og den eneste måten han kan dra meg ned på er å assosiere meg veldig dette med min forgjenger Hein Verbruggen, doping og Lance Armstrong, sier McQuaid om kritikken fra Kimmage.

- Det er den eneste måten han kan ta meg på. Dette året har ikke vært lett for meg. Det har vært vanskelig og jeg har måttet tåle store mengder kritikk, som for det meste har vært urettferdig, men det er slik media opererer sier McQuaid.

Du kan lese hele intervjuet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere