RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har ikke lyst til å tenke på det

Foto: Christof Stache (Afp)
Sist oppdatert:
Tora Berger begynner å innse at slutten nærmer seg.

Etter OL og denne sesongen er det slutt for Tora Berger (33). Det vil hun ikke tenke på.

Høydeoppholdet hun er over halvveis inn i Lenzerheide, kan være det siste hun er på uten å være nødt til å trene. Etter denne sesongen legger hun opp. Det gir litt vemod.

- Nå har jeg tankene inn mot OL og tenker ikke så mye på det. Ikke har jeg veldig lyst til å tenke på det heller. Jeg glemmer de tankene litt, sa 33-åringen da hun møtte NTB under et kjapt pressemøte i de sveitsiske alpene onsdag.

Der foregikk praten utendørs i noen små kalde minusgrader i de mest idylliske omgivelsene du kan tenke deg under en blå himmel.

Plakat
Rett utenfor Hotell Cualmet foregikk praten. Der sto landslagets skiskytterbil med alle logoene trygt plassert, og den hjemmelagede plakaten utenfor hotelldøra viste fram for alle at her bodde det norske medaljekandidater i det kommende OL i Sotsji. Det anonyme hotellet var for øvrig stengt. De hadde «hviledag». Her var det ingen som skulle forstyrre unødvendig. De norske løperne lå alle på rommet og slappet av da pressen ankom. De hadde alle gjennomført en rolig treningsøkt om formiddagen.

På plakaten utenfor hotelldøra sto det hjemmesnekret og på sveitsisknorsk:

«Hjertlig velkomm i Sveits. Lykke til i Sochi!»

Avslappet
Berger var i det svært rolige hjørnet. I tillegg til NTB ville også TV 2 og NRK snakke med henne. De sju sveitsiske mediene som var møtt opp lot henne være i fred. De visste kanskje ikke at de siste sesongers beste kvinnelige skiskytter i verden sto rett ved siden av?

Berger har tatt livet med ro etter at hun gikk sine siste verdenscuprenn i tyske Ruhpolding andre helgen i januar. Det er en stund siden.

- Jeg har forsøkt å få til best mulig forberedelser. Først var jeg en uke i Antholz, og etter det var hjemme i Norge. Jeg har forsøkt å tenke minst mulig på OL. Jeg har kun tenkt på hva jeg kan gjøre best mulig og hva jeg kan gjøre mest mulig optimalt for å lykkes i OL, sa Lesja-jenta.

Taus
Berger var lite sugen på å snakke om resultatmål i det kommende mesterskapet. Hun er ikke helt sikker på seg selv etter at det har gått opp og ned i oppkjøringen. Det er blitt med én seier, og det er lite for utøveren som har herjet på pallen i flere sesonger.

Seieren kom i Oberhof rett over nyttår. I tillegg er det blitt tre øvrige plasseringer på pallen. Tora Berger har gjentatte ganger sagt at det er OL som gjelder denne sesongen, og det holdt hun fast ved i Lenzerheide. Allerede lørdag drar Berger og resten av den norske OL-troppen til Sotsji. Da er det sju dager til sprinten, som er OLs første skiskytterøvelse.

- Har jeg dagen og gjør det jeg skal gjøre, så har jeg muligheten. Men det er fryktelig mange sterkere løpere med denne sesongen. Det har vært mange ulike vinnere i verdenscuprennene, og jeg stiller med åpne kort, sa utøveren som tok Norges gull nummer 100 i vinter-OL-sammenheng i Vancouver for fire år siden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere