RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har ingen spiseproblemer

Foto: Alberto Pizzoli / AFP
Sist oppdatert:
Therese Johaug innrømmer at hun har gått ned i vekt og sliter med å spise nok mat.

Torsdag uttalte kvinnelandslagstrener Egil Kristiansen til VG at flere av jentene på laget sliter med å få i seg nok mat. De bruker rundt 4000 kalorier om dagen.

- Det er en kjempeutfordring, forklarte Kristiansen.

Therese Johaug (22) er en av dem som sliter med å spise nok til å holde vekten oppe. Hun har gått ned noen få kilo siden sist vinter.

- Det stemmer at jeg er litt lettere nå enn jeg var sist vinter.Men det har sine naturlige forklaringer, og har overhodet ikke noe med spiseproblemer å gjøre, sier Johaug til Dagbladet.

Forklaringen ligger i at hun har økt treningsdosen fra 70 timer i måneden forrige sesong til mellom 90 og 100 timer denne sesongen. Dette medfører at kroppen blir mer gjennomtrent, får økt muskelmasse og at forbrenningen dermed øker.

- Det er ikke mange som spiser like mye som meg. Jeg får i meg fem-seks relativt kraftige måltider hver dag. Enda skulle jeg spist litt mer.Og det er ikke bare jeg som har denne utfordringen, alle som trener så mye har det. Selv Petter Northug blir matlei iblant og klarer av og til ikke å få i seg alt, sier Johaug.

Landslagets lege Hans Petter Stokke sier til Dagbladet fredag at Therese Johaug er en tvers igjennom sunn utøver og at det jobbes godt med å øke næringsinntaket hennes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere