RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har lært

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Nå vet Martin Johnsrud Sundby hva han skal gjøre.

Lysebotn (Nettavisen): I fjor gikk Martin Johnsrud Sundby Lysebotn Opp for første gang.

Forrige sesong ble også den første hvor han tok en individuell mesterskapsmedalje, med bronsen på 15 kilometer klassisk i Holmenkollen.

- Det lover kanskje bra at jeg går Lysebotn Opp, sier en utslitt Johnsrud Sundby til Nettavisen etter rulleskiløpet, som stiger 640 høydemeter fordelt på sju kilometer.

- Det er helt grusomt. Det er makspuls de 20 siste minuttene og melkesyre ut av øra. Men det er en fantastisk god økt - den beste jeg har i løpet av sommeren og høsten.

Les også: - Det er brutale greier

Dersom det er en sammenheng mellom 26-åringens deltakelse i Blink Skifestival i Sandnes, og gode resultater i langrennsløypa, kan man utvilsomt vente seg mye av Johnsrud Sundby kommende sesong.

Oslo-gutten, som ble knekt av to franskmenn og ble nummer tre i 2010, var nemlig klart sterkest opp den tøffe motbakken torsdag, og knuste all motstand.

- Jeg trodde faktisk ikke det skulle så bra. Jeg har gjort en god jobb og tar små steg hvert år. Dette var en bekreftelse på det, forteller Johnsrud Sundby.

- Kan gjøre ting litt mer riktig
Etter medaljen i Holmenkollen og med gode testresultater i sommer, er han meget optimistisk før sesongen.

- Nå vet jeg hva jeg skal gjøre, sier allroundløperen selvsikkert, der han står like ved et stup som kaster seg ned i den vakre Lysefjorden.

- I fjor lærte jeg hva jeg responderer bra på og hva som fungerer for meg. Da er det artigere å ta fatt på en ny sesong, for da kan du gjøre ting litt mer riktig, fortsetter Johnsrud Sundby.

- Vil hevde meg relativt bra
Røa-løperen har gått inn til én verdenscupseier. Det skjedde overraskende på en 15 kilometer i Kuusamo i 2008.

Men Johnsrud Sundby haster ikke med å innkassere flere slike triumfer.

- Målet i år er først og fremst å bli en god allrounder. Da kan jeg hevde meg relativt bra i Tour de Ski, og ha muligheten til å få til noe sammenlagt i verdenscupen.

Han anslår at han vil være fornøyd med en topp-fem plassering i vinterens store høydepunkt, Tour de Ski.

- Det blir en allroundsesong der det gjelder å få med seg mest mulig moro, avslutter en tilsynelatende meget tilfreds Johnsrud Sundby.

PS: Lørdagens øvelser i Blinkfestivalen ble avlyst på grunn av de tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya fredag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere