RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har mer å gå på

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Offensiv Emil Hegle Svendsen etter spurtseier på Sjusjøen.

Emil Hegle Svendsen (28) fikk lørdag en kjempestart på skiskyttersesongen med seier på sprinten på Sjusjøen. Til tross for én bom gikk han helt til topps.

- Fungerte overraskende bra
Norges kanskje største skiskytterhåp før OL i Sotsji i februar viste at han er i form. Med én bom på den første skytingen lå både Ole Einar Bjørndalen og Johannes Thingnes Bø bedre an. Men Svendsen leverte feilfritt på annen skyting og gikk kjapt i sporet.

- Jeg har mer å gå på, men dette var en god gjennomkjøring. Det fungerte veldig bra for meg og var en god bekreftelse. Spesielt stående skyting var bra, oppsummerte Svendsen til NRK.

- Jeg har ikke kjørt hardøkter på ski ennå, så det fungerte overraskende bra, sa fjorårets VM-konge.

- Bra skyting
Svendsen kunne tikke inn 7,1 sekunder foran Bjørndalen, som med ti treff og to fulle hus endte på annenplass. Franske Simon Desthieux endte på 3.-plass, 20 sekunder bak Svendsen.

- Det første rennet i sesongen er alltid spennende. Jeg hadde forventet at jeg skulle gå bedre på ski enn jeg gjorde, samtidig som jeg ikke forventet at jeg skulle skyte fullt hus, sa Bjørndalen.

Lillebror Bø pådro seg én bom på det aller siste skuddet og endte til slutt på en 7.-plass. Han ble slått av tyske Andreas Birnbacher på fjerdeplass, franske Martin Fourcade og Alexander Os ble nummer fem og seks.

Storebror Tarjei Bø sto over rennet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere