*Nettavisen* Sport.

- Jeg har mye å lære

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX

Ole Gunnar Solskjær kommer til Molde som en Messias, men ser det ikke slik selv.

MOLDE (Nettavisen): Han har liten erfaring som trener, Ole Gunnar Solskjær, og den lille erfaringen han har fått, gikk han etter hvert lei av.

Som reservelagstrener i Manchester United visste han aldri hva slags motstand som ventet. I én kamp kunne man møte et rent juniorlag, i den neste et lag spekket med erfaring fra Premier League.

- Det skal bli godt å spille skikkelige kamper, medga Solskjær under mandagens pressekonferanse på Aker Stadion.

Selv om han gikk i lære hos fagets bestemann, Sir Alex Ferguson, ble det vanskelig å holde tankene i Manchester etter at signaturen i høst ble tildelt Molde Fotballklubb.

- Jeg har sett fram til dette lenge. Tankene var mer og mer her i Molde, konstaterte Solskjær åpent.

Vet hva han liker
Spørsmålet er hvor klar han er for å overta et tippeligalag. Solskjær skal jo ikke bare trene A-laget til Molde; han skal være med på avgjørelser på alle nivå i klubben, fra spillerkjøp til utviklingen av ungdomsavdelingen.

- Hvor trygg er du på deg selv som trener?

- Når du er ny, kan du ikke noe annet enn å ha troen på deg selv. Men jeg har ikke fått noen bekreftelse på at jeg kan lede et lag i Premier League eller Tippeligaen ennå. Jeg er nødt til å gå ut og praktisere. Men jeg har troen på meg selv, konstaterte Solskjær.

Før han la til:

- Jeg er ung og har mye å lære, for jeg er ung. Jeg har ikke ledet så mange kamper ennå. Jeg har ikke ledet så mange treninger ennå. Men jeg har vært på mange treninger og vet hva jeg har likt og hva jeg synes er bra. Jeg tviler ikke på meg selv, det gjør jeg ikke.

Avhengig av andre
37-åringen, som vil pendle fra Kristiansund til Molde, har tatt med seg Mark Dempsey som førstelagstrener og Richard Hartis som keepertrener.

- Vi vil være sammen på feltet hver dag. Dempsey er en veldig entusiastisk og flink trener, så jeg er nødt til å bruke ham til det han er god til. Vi er litt forskjellige, men sammen tror jeg at vi skal utfylle hverandre. Vi sitter jo sammen og snakker fotball og planlegger hver dag, hva vi skal gjøre i øktene og hvem som skal gjøre hva. Og hvis vi er uenige, blir vi til slutt enige om at jeg har rett.

Han frykter på ingen måte konsekvensene av å sitte alene med det fulle sportslige ansvaret.

- Jeg skal ta ansvaret for resultatene, det skal jeg, men æren tar vi sammen. Hovedansvaret har jeg, og svarene skal du få fra meg, men som fotballtrener vet du at du er avhengig av dem under deg, spillerne, klubben og supporterne. Sammen skal vi forhåpentlig få et godt lag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.