RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har noe ugjort

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
Men Ronny André Hafsås vet ikke om han blir frisk nok til å bli så god som han en gang var.

Han er først og fremst skiskytter, men har sine beste resultater i langrenn – der han både har verdenscupseier og OL-deltakelse å vise til fra forrige vinter.

Men du skal være over middels interessert i vintersport for å ha hørt noe som helst om Ronny André Hafsås denne vinteren.

25-åringen fra Stårheim i Nordfjord har kort oppsummert fått hele sesongen ødelagt av sykdom. Først trodde man det var astma som plaget ham. I februar viste det seg at diagnosen var feil, og at Hafsås hadde såkalt «vocal cord dysfunction». Dette innebærer at svelget snevrer seg inn ved hard belastning.

På toppen av det hele, slo han en skulder ut av ledd i slutten av februar.

Leter etter riktig medisin
Men Hafsås har ingen planer om å gi seg.

- Jeg har ikke tenkt på å legge opp. Jeg føler fortsatt jeg har noe ugjort som skiskytter. Derfor har jeg prøvd å holde motivasjonen oppe.

- Men i perioder er det vanskelig, innrømmer Hafsås overfor Nettavisen.

For en drøy måned etter at han fikk riktig diagnose, er ikke problemene borte. Han har heller ingen garanti for at de vil forsvinne.

- Vi har på en måte startet på nytt igjen for å finne riktige medisiner. Foreløpig har vi ikke klart det. Jeg har ingen problemer ved rolig trening, men når jeg begynner å presse over terskel, merker jeg at jeg ikke får inn nok luft, forklarer Hafsås.

Få med seg de siste sportsnyhetene på Nettavisens nye iPhone App!

Drømmer om VM
Han sikter seg uansett inn mot VM i skiskyting i Ruhpolding neste vinter.

- Det er det naturlige målet, ja. De nye løypene der passer meg veldig bra. Men jeg er avhengig av å bli frisk for å kunne hevde meg i toppen, det er det ingen tvil om.

- Hvis jeg ikke blir kvitt problemene, blir det en vurdering om jeg heller skal bruke tiden på noe annet. Men jeg har ikke gitt opp ennå, sier han.

En viktig forutsetning for videre satsing, er at Hafsås får fortsette på landslaget til tross for en svak sesong.

Trenger støtteapparatet
- Jeg må ha tillit. Og ikke minst trenger jeg oppfølging fra støtteapparatet for å finne ut av problemene. Så det er viktig at jeg blir med videre på landslaget, understreker han.

Ifølge idrettssjef Per Arne Botnan trenger han i utgangspunktet ikke bekymre seg for det.

- I kriteriene for landslagsuttak står det at en utøver skal får to år på landslag, men mindre det er noe spesielt som tilsier noe annet. Og Ronny er jo inne i sitt første år, poengterer Per Arne Botnan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere