RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har nytt gull i sikte

Sist oppdatert:
HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Ole Einar Bjørndalen har allerede tatt to gullmedaljer i VM. Nå varsler han at han har et nytt gull i sikte på normaldistansen.

- Jeg er i bedre form nå enn jeg var på sprinten og jaktstarten. Så nå må konkurrentene virkelig passe seg, sier en munter og opplagt Bjørndalen til TV 2 Nettavisen før onsdagens 20 km normaldistanse.

Enorme snømengder kommer garantert til å skape vanskelige forhold for utøverne på onsdagens 20 kilomter. Det er Bjørndalen fullstendig klar over.

- Det blir et veldig hardt og tøft løp, spesielt i sporet. Forholdene her nede er helt annerledes enn det vi hadde forventet på forhånd, mener han.

Trodde på sol
For Bjørndalen trodde at vårsolen skulle titte frem i Hochfilzen, og skape våte løyper. Istedenfor har kong vinter for alvor slått til.

I løpet av de siste to døgnene har det kommet over en meter snø, og fremover er det ventet snømengder på minst en halv meter per natt!

- Men jeg depper ikke av den grunn. Dette er forhold som passer meg utmerket, selv om det blir mye tyngre å gå i sporet, sier den dobbelte gullvinneren i Hochfilzen.

Ren gambling
- Tidligere har vi hatt glimrende ski på dette føret, som er veldig løst. Jeg er ikke bekymret, fortsetter han.

Bjørndalen innrømmer likevel at de kraftige snømengdene blir ren gambling for hvilken pulje som kommer best ut. Han har startnummer 41 i pulje to.

- Når det snør kontinuerlig slik som nå, er det ikke lett å si hvilke pulje som kommer best ut. Det blir nærmest ren gambling, sier han – vel vitende om at Andre Henkel vant kvinnenes normaldistanse med startnummer 46 tirsdag, og Sun Ribo tok bronsen med startnummer 71.

Må treffe 20 blink
Roger Grubben har tidligere uttalt til TV 2 Nettavisen at Bjørndalen må treffe minst 19 av 20 blinker for å ha sjansen til gull. Den oppfatningen deler også hovedpersonen selv.

- Jeg må minst treffe 19, aller helst 20. Men det blir vanskelig, så alt må klaffe om jeg skal klare det, mener Bjørndalen.

Halvard Hanevold, Stian Eckhoff og Egil Gjelland er de andre tre som går for Norge på normaldistansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere