RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har på ingen måte gitt opp

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Andreas Thorkildsen mangler vil ta rekorden til Jan Zelezny.

Andreas Thorkildsen står med åtte internasjonale medaljer i mesterskap. Han mangler tre på å komme opp på siden av Jan Zelezny. Den kampen fortsetter.

Fra 2004-OL i Aten til 2011-VM i Deagu klarte Thorkildsen medaljer i alle de store mesterskapene han stilte opp i. Det ble gull både i Beijing-OL og i Berlin-VM året etter, i 2009.

Han var på seierspallen i EM i Barcelona og i VM i Daegu også, men så var det bråstopp. Nå er det gått tre mesterskap uten Thorkildsen-medaljer.

– Jeg har fortsatt en overordnet målsetting om å ta flere internasjonale mesterskapsmedaljer enn han før jeg legger opp. Muligheten er der, så jeg har på ingen måte gitt opp den saken, sier Thorkildsen til Bladet Friidrett.

Dersom han hadde fulgt tradisjonen om å ta medaljer i de store mesterskapene også etter Daegu, ville han ha vært på siden av Zelezny etter Moskva-VM i år, men der ble det bare sjuendeplass på ham.

Gamle takter
I London-OL i fjor ble han nummer seks og i EM i Helsingfors i 2012 ble det fjerdeplass. Tekniske problemer får skylden for at det ikke er gått som ønsket og håpet. Noen skader har også hatt sin innvirkning.

Nå satser Andreas Thorkildsen friskt videre mot EM i Zürich i 2014, og der er håpet at han skal begynne å ta medaljer igjen.

– Jeg har bare gode erfaringer fra Zürich. Derfor har jeg allerede begynt å glede meg til det mesterskapet. Nå kommer jeg til å bruke vinteren godt. Jeg skal bygge meg skikkelig opp og finne tilbake til gamle takter før EM-sesongen, forteller Thorkildsen som fortsatt er offensiv. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere