RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Matthew Stockman/AFP

- Jeg har slått ham før

Sist oppdatert:
Tyson Gay er førstemann ut i den psykologiske krigføringen før friidretts-VM.

Den store sprintduellen på 100-meteren ble aldri noe av i fjorårets OL.

Mens Tyson Gay ikke engang nådde finalen grunnet skader i forberedelsene til mesterskapet, stjal stjerneskuddet Usain Bolt av med all oppmerksomheten da han knuste resten av startfeltet – og samtidig satte en knusende verdensrekord på den raskeste av distansene.

Gay gleder seg
I år går det derimot en «rysare» av de sjeldne under verdensmesterskapet i Berlin. For både Tyson Gay, regjerende verdensmester på distansen, og OL-mester og verdensrekordholder Usain Bolt kommer til mesterskapet i knallform.

Akkurat det gleder amerikanske Gay.

– Alle vet om fjoråret, hvor den store duellen – som dere liker å kalle den – aldri ble en realitet. Jeg ser virkelig fram til årets duell, sier Gay til nyhetsbyrået AP.

Slått han før
Og amerikaneren har all grunn til å glede seg. Sprinteren var knusende overlegen i VM i Osaka for to år siden, og i år har han levert den ene topptiden etter den andre.

Det gir selvtillit – nok selvtillit til å kunne banke verdensrekordholder Usain Bolt når det virkelig gjelder i VM om ikke mange dagene. Dit går han i utfordrerposisjon, til tross for at han regjerende verdensmester både på 100- og 200-meteren. Hegemoniet er derimot tatt over av den jamaicanske underholderen – enn så lenge.

– Det er jo ikke sånn at han alltid har vært verdensrekordholder eller alltid vært OL-vinner.

– Jeg har slått ham før, han har slått meg før. Men jeg har alltid følt det på meg at jeg kan slå ham, forteller Gay – klar til å utfordre verdens raskeste mann.

I Berlin møtes de to frontmennene for første gang i år. Allerede lørdag kommer en pekepinne på styrkeforholdet mellom de to. Da løpes de første forsøksheatene på 100-meteren. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere