RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har startet en ny karriere

Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Cavendish elsker sitt nye lag.

Mark Cavendish har snakket med den italienska avisa Gazzetta dello Sport, via Cyclingnews, om fjoråret hos Sky.

- Tour de France var frustrerende. Jeg var i mitt livs form og kjørte i regnbuetrøya, likevel vant jeg bare tre etapper, sier spurtkanonen.

Foran fjorårets sesong trodde mange at det britiske sykkeleventyret skulle vokse til himmels, med Cavendish og Wiggins som kapteiner på det britiske storlaget.

Konflikten om den grønne trøya
For sammenlagthåpet deres ble det en kjempesuksess, Wiggins vant touren knusende overlegent. Cavendish derimot, opplevde motgang, og i høst sa han at Sky brøt løftet de hadde gitt han.

- Jeg trodde laget ønsket å vinne den grønne poengtrøya med meg. Men da vi kom til Frankrike forsto jeg at lagledelsen ikke mente det. Hadde jeg visst det før jeg signerte med Sky, hadde jeg kanskje aldri undertegnet kontrakten med dem, forklarer briten til den italienske avisa.

Ny vår
I år har han skiftet arbeidsgiver, og han hyller sitt nye lag.

- Jeg elsker å sykle for Omega Pharma-Quick Step, det føles som å starte karrieren på nytt. Det er en helt annen stemning enn i Sky. Atmosfæren er fantastisk, og alt er mye mer avslappende.

Isle of Man-ekspressen forteller at han har fått tilbake sykkelgleden i det belgiske laget.

- I Sky var syklingen bare en jobb. Det var så mye press. Nå kan jeg sette meg på sykkelen og nyte idretten, sier Cavendish.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere