RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har stor tro på OL-gull

Foto: Bret Beyer
Sist oppdatert:
Laserseileren Kristian Ruth (28) er ikke redd for å sette seg høye mål.

Med et solid lag rundt seg satser han tungt på suksess i Rio-OL.

Asker-seileren var langt nede etter 16.-plassen under London-lekene i 2012. Nedturen fikk ham til å ta grep. Han gikk ut av det norske landslaget og samlet sammen et team med alle øyne rettet mot OL i 2016.

28-åringen vil ikke bruke over 200 reisedøgn i året på å seile inn til hederlige plasseringer. Ruth satser på å bli en del av den ypperste verdenseliten.

- Jeg har stor tro på at jeg kan bli best og vinne OL-gull. Hvis ikke hadde jeg gjort noe helt annet. Jeg er i en alder som tilsier at jeg nå har mine beste år som seiler, sier Ruth til NTB.

VM: Topp ti
Tirsdag reiste han til Oman for å delta i sitt sjuende laser-VM i seiling. Fra 14. november skal han i over en uke bryne seg mot de aller beste.

- Målet har lenge vært å bli blant de ti beste i VM. Jeg endrer ikke på det selv om jeg har følt meg ekstra bra de siste ukene. Jeg er spent, men det er alle i feltet etter to måneder uten konkurranse. Alle lurer litt på hvordan de ligger an.

For å komme i superslag, har Ruth brukt høsten godt. Nylig var han én måned i Australia. Der trente han sammen med det australske landslaget og finpusset VM-formen.

- Jeg er i strålende form etter en hard periode med mye mengdetrening. Båten responderte godt i Australia, og jeg føler meg veldig bra. Faktisk bedre enn noensinne, forteller Ruth til NTB.

- Liten avstand
Australia blir ansett for å ha det sterkeste landslaget i laserseiling. Under oppholdet trente Ruth med blant andre regjerende OL-mester Tony Slingsby.

- Australierne har både topp og bredde i laget sitt. Ved å trene med dem får jeg bekreftet hvordan jeg ligger an. Det gir selvtillit å få gode tilbakemeldinger. Under oppholdet var avstanden til de beste forsvinnende liten.

Ruth endte på 14.-plass under EM i august. Det var langt unna nivået han ønsker å ligge på.

- Det var under pari. Jeg føler meg mye bedre nå, slår han fast.

Ruth har deltatt i OL to ganger. Han fikk seile medaljeseilasen under Beijing-lekene i 2008 og endte til slutt på tiendeplass. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere