RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har vært naiv

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Bengt-Erik Andersson innrømmer mørklegging av dopingskandale.

Lørdag ble det kjent at daværende rennsjef i det internasjonale skiforbundet (FIS), Bengt-Erik Bengtsson, skal ha bidratt til å dekke over finsk doping i oppkjøringen til Lahti-VM i 2001. Nå innrømmer svensken at han var med på mørkelegge dopingskandalen.

- Jeg har vært jævlig naiv, sier Bengtsson til svenske Aftonbladet .

Fikk starte
Bengtsson skal ha gitt den finske skistjernen Virpi Kuitunen lov til å starte et renn i forkant av VM, selv om han visste at hun hadde for høye blodverdier.

Bakgrunnen var at den svenske rennsjefen hadde inngått en avtale med den finske treneren Kari-Pekka Kyrö, slik at de kunne unngå en stor skandale.

- Jeg spurte om hun kunne få starte, så lenge jeg garanterte at hun ikke fullførte løpet. Bengt-Erik gikk med på det, sier Kyrö.

Kuitunen startet løpet, men brakk staven med vilje slik at hun måtte gi seg og dermed slapp å avgi dopingtest i etterkant av rennet.

- Det var annerledes på den tiden. Hadde du høye blodverdier så fikk du bare startforbud i ett renn. Dagen etterpå var du fri til å konkurrere igjen.

- Jeg hadde jo også taushetsplikt. Ingen fikk lov til å kommentere blodverdiene, sier Bengtsson.

Ble sjokkert
Det kom imidlertid som et sjokk på svensken, da finnene en etter en avla positive dopingprøver under mesterskapet i Lahti.

- Jeg ble sjokkert. Jeg hadde jo trodd på Kyrö og trodde at det ikke var noe bruk av doping blant de finske utøverne. Det var en svært ubehagelig situasjon for meg, men jeg gikk til sjefen min og fortalte hva som hadde foregått.

- Jeg gjorde en stor feil, men det har jeg innrømmet i ettertid. Jeg har det ikke akkurat så veldig godt nå, sier Bengtsson.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere