RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg holder med Aalesund

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
Sist oppdatert:
Det sier mannen som i 2003 uttalte «sunnmøringer er et folkeslag vi ikke liker»

Den kommende helgen går cupfinalen av stabelen på Ullevaal stadion, og det er duket for et rent vestlandsoppgjør når Brann og Aalesund barker sammen i hovedstaden.

I Molde kommer Magne Hoseth til å følge med fra godstolen, og han holder overraskende nok til å holde med rivalene fra Sunnmøre.

- Bra for Møre og Romsdal
- Jeg skal helt klart se kampen, og jeg håper på Aalesund, sier Hoseth til Nettavisen.

- Er det ikke du som ikke er så glad i sunnmøringer?

- Nei, dette har noe med fylket å gjøre. Aalesund-seier i cupfinalen ville vært veldig bra for fotballen på Nordvestlandet.

Molde-profilen mener det er en stor prestasjon hvis to lag fra Møre og Romsdal stikker av med seriegullet og NM-pokalen.

- For to år siden spilte vi mot hverandre i cupfinalen. Nå har vi vunnet serien og Aalesund er i cupfinalen igjen. Det er stort for Møre og Romsdal, mener Hoseth.

- Overrasket over mediedekningen
Seriegullet sikret Molde to runder før slutten av årets sesong da Brann knuste Rosenborg 6-3 på Lerkendal etter at Molde hadde spilt 2-2 hjemme mot Strømsgodset.

Trener Ole Gunnar Solskjær har fått mye av medienes oppmerksomhet etter at han ledet laget til deres første gull. Hoseth synes ikke det har vært for mye fokus på den tidligere United-profilen.

- Nei, jeg synes ikke det har vært for mye Solskjær. Klubben har fått veldig mye god omtale og oppmerksomhet uansett, og det skal Ole Gunnar ha en del av æren for.

Moldes midtbanestrateg mener imidlertid at klubben kanskje hadde fortjent enda mer oppmerksomhet gjennom denne gullsesongen.

- Da Vålerenga vant i 2005 var det minst ti journalister på trening inn mot de siste kampene og i avisen var det spillerbørs fra treningene våre. At det har vært såpass mye mindre nå er litt overraskende, men kanskje Ole Gunnar har tatt vekk mye av trykket og at det har vært mye mer enn det vi vet om, undrer Hoseth.

Molde møter Sarpsborg hjemme og Sogndal borte før sesongen er over.

Dersom Aalesund vinner cupfinalen, blir det første gang siden Rosenborg vant the double i 2003 at både cup- og serietittelen havner i samme fylke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere