*Nettavisen* Sport.

- Jeg hoppet av i svingen

Foto: Simen Lønning (Mediehuset Nettavisen)

Sjekk dagens mange gullkorn fra Petter Northug.

17.11.12 15:45

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Petter Northug og Eirik Brandsdal gikk begge helt til finalen i lørdagens sprint på Beitostølen, og var soleklare favoritter da det skulle kjempes om pallplassene.

Og kamp ble det.

Northug og Brandsdal begynte å knuffe på hverandre i første sving, og dro med seg Simen Østensen i et kollektivt fall.

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Plutselig lå jeg der og kava, sa Brandsdal på pressekonferansen etter sprinten.

Northug hadde selvfølgelig en artig forklaring på det hele.

- Skiløpere er individuelle utøvere, vi trener mye alene, så når vi får muligheten til å ha kroppskontakt, tar vi vare på den i hver sving. Da skjer det sånne ting.

- Jeg hoppet av i svingen. Det har Brandsdal lært meg at er tryggest, utdypet Northug metaforisk.

Duellen
Det var på ingen måte dårlig stemning mellom kamphanene etter fallet, som kostet pallplass for begge to.

- Vi hadde det egentlig ganske trivelig etter fallet. Nesten koselig. Jeg har vært med på sprinter der det har vært mye dårligere stemning etter fall. Hadde det vært i verdenscupen ville vi nok ikke ha snakket sammen før i morgentidlig, fortalte Northug.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Etter noen fortumlede minutter, og fire nye staver senere, valgte gutta å starte der de slapp, og duellere helt inn til mål.

- Jeg må benytte enhver anledning til å ta skalpen på Petter, men han var egentlig ganske lite lysten på å dra til, forteller Brandsdal, som er på det norske sprintlandslaget.

- Det var nok jeg som var minst giret på å ta duellen, ja. Disse sprintluringene har kjørt fart i lavlandet, vet du. Jeg visste at det kunne bli vanskelig. Men jeg er litt for lett å få med på sånne ting, svarer Northug, som staket fra Brandsdal på oppløpet, og vant duellen.

- Funket dårlig
Han mener utpsykingen som begynte tidlig på morgenen, kan være en av grunnene til at han vant den viktige kampen om å bli nest sist i finalen.

- Det er en grunn til at jeg pratet med Brandsdal fra start i dag. Jeg visste at han ville bli den sterkeste, og at det ville bli en duell med han i finalen. Det fikk jeg jo rett i, forteller Northug.

- Men det funket dårlig. Han la meg jo ned i første sving.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Brandsdal lot seg trigge av skikongens taktiske spill.

- Han sa at han ikke varmet opp før prologen, og at han egentlig ikke var varm før finalen. Jeg syns bare det er morsomt.

- Synd!
Anders Gløersen vant sprinten foran Eldar Rønning. Han syns i ettertid det er synd at han ikke fikk testet seg mot Northug og Brandsdal.

- Min plan var å ligge nøytral og manøvrere meg fram. Men det slapp jeg når de falt. Der og da var det litt digg, men i ettertid synes jeg det er litt synd, for det hadde vært moro å prøve seg mot dem. Jeg har hatt noen sure tap mot dem før.

Flere av forhåndsfavorittene røk ut tidlig på det vanskelige føret på Beitostølen. Øystein Pettersen røk ut i allerede i kvartfinalen, der han valgte å gå på festesmøring. I finalen staket samtlige seg fram på skøyteski.

- Det var synd. De to på sprintlaget som virket sprekest i prologen var jo Pål (Golberg) og Øystein, og begge de røk ut med feste under skia. Det var taktiske vurderinger i dag som gjorde det vanskelig, forklarer Gløersen, som gikk på skøyteski hele dagen.

- Vi ble oppfordret til å gå med festesmøring. De fleste gikk prolog med det. I kvartfinalen innså jeg at det var ganske sjanseløst med feste, så da løp jeg opp i smørebua og byttet til skøyteski, sier Brandsdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag