*Nettavisen* Sport.

- Jeg hører hjemme på landslaget

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Linn Jørum Sulland fikk en helt unik mulighet. Den tok hun godt vare på.

18.12.10 22:45

DANMARK - NORGE 19-29:

HERNING (Nettavisen): Det var fredag meldingen kom. Landslagstrener Thorir Hergeirsson hadde valgt å sende mesterskapsdebutant Stine Bredal Oftedal hjem, og hente inn Linn Jørum Sulland.

Larvik-spilleren var en av dem som noe overraskende ble vraket til fordel for nettopp Bredal Oftedal da troppen ble tatt ut i november, og 26-åringen har aldri lagt skjul på at hun var skuffet over dette.

Og mens Bredal Oftedal stort sett har slitt benken gjennom EM, nølte ikke Hergeirsson med å sende Sulland ut i krigen. Etter en svak norsk start fra straffemerket fikk nykommeren sjansen fra sju meter.

- Satt der og ventet
Fem av fem straffekast ble ekspedert i mål mot danskene, og i tillegg banket hun inn to langskudd.

- Han sa fra veldig tidlig at jeg kom til å ta straffer. Da hadde vi bommet på to. Men så gikk det nesten en halvtime før vi fikk straffe igjen. Så da satt jeg der og hadde god tid, sier Sulland til Nettavisen.

- Dette var omtrent akkurat som jeg gjør hver dag. Jeg har gode lagspillere rundt meg, som gjør gode bevegelser. De spiller meg bra opp på de skuddmulighetene jeg kommer til, forteller 26-åringen.

- Viste du at du hører hjemme på landslaget?

- Jeg mener at jeg hører hjemme på dette laget uavhengig av denne prestasjonen mot Danmark. Men jeg viste vel kanskje at jeg har noe her å gjøre med det jeg leverte i kampen i dag, sier Larvik-spilleren.

Ble hyllet av hjemmepublikummet: - Noe av det råeste jeg har vært med på

- Mye som skal ut
Sulland kan videre fortelle at hun i utgangspunktet aldri hadde trodd at hun skulle bli kalt inn på laget, men at hun likevel har holdt formen ved like hjemme i Norge, siden det er cupkamp i jula.

- Ja, jeg har trent litt og holdt formen ved like. Jeg skal jo spille cupfinale i romjula. Men jeg kunne ikke gå rundt å tro at jeg skulle komme til EM. Noe slik har aldri skjedd tidligere, sier Sulland.

- Det var mange som sa til meg at jeg burde belage meg på å bli kalt inn, men det kunne jeg ikke tro på, da hadde jeg bare blitt skuffa igjen. Det var et lite sjokk å få beskjeden, fortsetter 26-åringen.

- Har du fulgt med på kampene tidligere i EM?

- Ja, det har jeg fått tid til. Det er nok helt klart en fordel for meg å ha sittet hjemme en stund og hatt kjempelyst til å spille. Når jeg først får sjansen er det mye som skal ut, smiler Norges sjumålsscorer.

- Fra idiot til helt
Og smile kunne også landslagssjef Thorir Hergeirsson gjøre. Ikke bare fikk han en mildt sagt deilig triumf over danskene, men også full klaff i gamblingen med å bytte ut Bredal Oftedal mot Linn Sulland.

- Dette var noe Mia (Hermansson) og jeg diskuterte allerede da vi tok ut laget i november. Vi hadde det i bakhodet at det var lov å bytte to spillere utenom skadesituasjoner, sier han til Nettavisen.

- I løpet av et mesterskap trenger vi forskjellige typer spillere, og vi hadde bestemt oss for å se an litt hva vi trengte. Når hun kom inn som hun gjorde i dag, så var det full uttelling, sier islendingen.

- Var det en aldri så liten genistrek?

- Nja, den ene dagen er man idiot og den andre helt. Sånn er det i dette gamet, sier Hergeirsson.

Sverige venter
Seieren over Danmark lørdag kveld betyr at Norge møter Sverige i finalen. Det eneste laget som har klart å stoppe de norske jentene så langt i årets EM. Hergeirsson vet det kommer til å bli tøft igjen.

- Dette svenske laget har vært nære ved å utrette noe stort to mesterskap på rad. Laget har vært sammen lenge, og hatt noe på gang. Denne gangen har de bikka over kneika og gått helt til finalen.

- Og jeg synes så absolutt at de er gode nok til å spille en finale, fortsetter han.

Linn Jørum Sulland får dermed også med seg en finale, men regner ikke med all verdens spilletid.

- Om jeg ikke får spille, så gjør ikke det så mye, men om jeg kommer på banen blir det gøy. Kampen mot Sverige blir helt annerledes enn i dag. Men vi må bare spille vårt spill, uansett hvem vi møter.

Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.