RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg husker kun de gode tidene i United

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Støvelsparkingen og isfronten er glemt. I kveld er David Beckham klar for nytt oppgjør mot Sir Alex.

Det trengs vel ikke beskrives nærmere hva som skjedde mellom David Beckham (34) og Sir Alex Ferguson (68) for de aller fleste fotballfans.

Etter en lengre periode med et stadig dårligere forhold mellom de mektige personlighetene, endte det med at mannen med det magiske høyrebeinet tok med seg familien til Madrid sommeren 2003.

Ole Gunnar Solskjærs fotballstøvel, som den temperamentsfulle skotten hadde sparket i trynet til «Becks», hadde blitt udødeliggjort, og det endte med en kjølig avskjed mellom en av Englands beste spillere gjennom tidene og en av de beste managerne i Premier Leagues historie.

Les også: United-duo mister Milan-oppgjøret

Neste stopp: USA
Etter fire sesonger i Real Madrid - der Beckham kun fikk med seg et seriegull - gikk turen videre over Atlanteren. Nærmere bestemt til kjendisverdenens hovedstad Los Angeles.

Men Beckham og LA Galaxy var langt fra en drømmekombinasjon. Forholdet til medspillerne var ikke det beste, spesielt med den andre superstjernen på laget, Landon Donovan. Rent sportslig ble det dog en solid opptur for Beckham som førte Galaxy til finalen i Major League Soccer (MLS) der det til slutt ble tap mot Real Salt Lake.

Dermed var det en lykkelig Beckham-familie som tok turen til motehovedstaden Milano for å spille for den italienske storheten AC Milan i fjor vinter. 34-åringen viste til tider gammel storhet, og scoret to mål på 18 opptredener i sin første låneperiode i Serie A.

Beckhams oppvisninger på fotballbanen sørget for at Fabio Capello bestemte seg for å ta med den aldrende midtbanespilleren i den engelske landslagstroppen til tross for hard konkurranse fra blant andre Aaron Lennon, Theo Walcott og James Milner.

Sommeren 2009 gikk turen tilbake til Los Angeles der engelskmannen spilte fra midten av juli til slutten av MLS-sesongen. I november ble det dog klart at Becks igjen skulle til Milan på en ny låneperiode for å bidra til Milans sesongavslutning og sikre at 34-åringen er i form til det kommende verdensmesterskapet i Sør-Afrika.

Les også: Beckham hyller Rooney

Drømmeoppgjøret
Og så smalt bomben: AC Milan trakk Manchester United til åttendedelsfinalen i Mesterligaen. En samlet fotballverden trodde knapt nok hva de så. Beckham skulle returnere til Old Trafford. Det var duket for en drømmekamp mellom to av de sterkeste personligheten i fotballverdenen.

David Beckham vs. Sir Alex Ferguson.

- Å være en del av dette oppgjøret er veldig spesielt. Å være en del av Manchester United som spilte i Mesterligaen i så mange sesonger, til å bli en del av AC Milan. Denne historien går forbi alt som man kan drømme om som fotballspiller, sa en som vanlig stilfull og rolig Beckham da han møtte pressen på treningsfeltet til AC Milan mandag.

Du kan selvfølgelig følge begge kampene i Mesterligaen i vårt eminente livesystem fra 20.45!

Til tross for det stormfulle forholdet mellom høyrekanten og Sir Alex, legger 34-åringen ingen skjul på at han ikke har noe dårlig forhold til skotten den dag i dag.

- Sir Alex var alltid en farsfigur for meg. Han har alltid vært det og vil alltid være det. Uansett hva folk har sagt om vårt forhold tidligere, om vi hadde gode tider eller dårlige tider, så husker jeg kun de gode tidene i Manchester.

Forholdet til den gamle klubben er også så viktig at Beckham lover én ting før oppgjøret.

- Av respekt for United kommer jeg ikke til å feire om jeg scorer. Jeg vil smile og være glad på innsiden, men jeg vil ikke vise følelsene mine.

Starter engelskmannen?
Beckham ble som kjent vinner av mesterligatittelen i 1999 etter Solskjærs udødelige overtidsmål mot Bayern München. Men i dag, snart elleve år etter triumfen, er det dog ingen garanti for at engelskmannen blir å finne i AC Milan-trener Leonardos startoppstilling mot «de røde djevlene».

Akkurat det tar frisparkeksperten med knusende ro.

- Jeg sa det med en gang jeg kom til klubben at jeg ikke forventet å starte kampene. Jeg startet de tre-fire første kampene, så har jeg kommet inn som innbytter de to seneste oppgjørene. Jeg finnes ikke frustrert over det.

Beckham - som er den utespilleren som har flest kamper for det engelske landslaget - returnerer til Old Trafford for første gang siden avgangen fra rødtrøyene i 2003 når returoppgjøret skal spilles.

Det vil uten tvil bli en svært så følelsesladet kamp for engelskmannen foran United-fansen.

- Selvfølgelig vil det være mye følelser inne i bildet.

Men profesjonaliteten har aldri vært noe problem for Becks - heller ikke denne gangen.

- Men jeg er mye mer fokusert på å vinne kampen enn på den følelsesmessige delen.

Hvem seirer?
Statistikken foran dobbeltoppgjøret taler til Milans fordel. På fire forsøk har italienerne seiret i alle forsøk mot røde djevlene i den gjeve klubbturneringen.

På de fire besøkene på San Siro har United heller aldri maktet å finne veien til nettmaskene.

Beckham feiret seks ligagull, en mesterligatittel, to FA-cuptriumfer og spilte nesten 400 kamper for Manchester United.

Tirsdag skal han gjøre alt han kan for å beseire favorittklubben.

Disse kampene spilles i åttendedelsfinalene i Mesterligaen, tirsdag:
AC Milan - Manchester United
Lyon - Real Madrid

Du kan selvfølgelig følge begge kampene i Mesterligaen i vårt eminente livesystem fra 20.45!

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere