RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg kalte henne aldri feit

Sist oppdatert:
- Hun er ikke god nok, sier trener Peter Mueller om norgesmester Mari Hemmer.

Det var torsdag Mari Hemmer hevdet at landslagets skøytetrener hadde kalt henne feit.

«Hun feite der kommer aldri med på laget mitt» , skal Peter Mueller ha sagt om Hemmer. Men dette tilbakeviser Mueller fredag.

- Jeg sa aldri at hun var feit, hevder Mueller overfor Nettavisen, og mener han aldri har sagt noe slikt, verken til henne eller overfor andre.

- Hun er ikke god nok
Selv sier den kontroversielle amerikaneren at det ikke er plass til Hemmer i landslagstroppen av sportslige hensyn.

- Hun er ikke god nok, så enkelt er det. Jeg forstår ikke hvorfor dere i pressen er så interessert i henne, hun har jo aldri prestert noe, sier Mueller.

- Noen områder er det mer populært å klage enn å prestere. Vis at jeg tar feil, gå fort på skøyter, er skøytetrenerens oppfordring til Hemmer.

- Ingenting ville glede meg mer enn det.

Hemmer: - Overbevist
Mari Hemmer trekker litt på skuldrene når hun hører Muellers uttalelser.

- Selvsagt har han ikke sagt til meg at jeg er feit - han prater jo ikke med meg.

- Men jeg har hørt fra veldig mange mennesker som sier han har sagt dette. Jeg vet ikke den nøyaktig ordlyden, men jeg er overbevist om han har kalt meg for feit - dette er mennesker jeg stoler på, sier norgesmesteren.

Men selv om 23-åringen ikke er voldsomt begeistret over Muellers angivelige beskrivelse av hennes kroppsform, er det ikke det som plager henne mest.

- Det at topptrenere kaller idrettsutøvere for feite, har jeg inntrykk er ganske vanlig. Det er likevel ikke det jeg reagerer mest på.

Forskjellsbehandling
Hemmer mener nemlig at uttakskriteriene er urettferdige.

- Uttakskriteriene håndheves veldige forskjellig. Løperne på hans lag får flere sjanser, og løperne på hans lag har fått kriterier mye mildere håndhevet. De som Peter (Mueller) ønsker å ha med, får reglene tolket på en annerledes måte.

- Han ser seg selv på som en profflagstrener, og virker mindre interessert i de løperne som er på andre lag. Det virker som det går prestisje i det, og at han ikke liker at en landslagsløper slås.

Krever stoppeklokkeuttak
Nå truer Mari Hemmer med å gi seg, hvis ikke ting endres.

- Jeg krever ikke at Peter skal gå, han gjør en god jobb med de løperne han har.

- Men for at jeg skal fortsette etter sesongen krever jeg en endring i uttakssystemet. Det er stoppeklokka som må telle ved uttakene, understreker Hemmer overfor Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere