*Nettavisen* Sport.

- Jeg kan bli like god som Vino

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Maxim Iglinskij tror han er den neste kasakhstanske sykkelstjernen.

03.02.11 18:49

Alexandre Vinokourov har annonsert at han legger sykkelen på hylla etter 2011-sesongen. 36-åringen har gjennom syklingen blitt en nasjonalhelt og har vært den viktigste bærebjelken kasakhstansk sykkelsport. Nå må noen ta over stafettpinnen, Maxim Iglinskij mener han er klar.

- Jeg tror jeg kan bli en bra klassiker-rytter, som Vinokourov, sier Iglinskij til cyclingnews.com.

DISKUTER BROSTEINSKLASSIKERNE HER! KAN IGLINSKIJ HEVDE SEG?

29-åringen vant Montepaschi Strade Bianche i fjor, foran Thomas Løvkvist og Michael Rogers. Han ble også blant de ti beste i Milan-San Remo, Flandern rundt og Gent-Wevelgem. Vinokourov har en merittliste av helt andre dimensjoner. Amstel Gold Race og Liège-Bastogne-Liège x 2 er status for nasjonalhelten.

- Vinokourov fortalte meg at jeg kunne gjøre det bra i endagsritt, så jeg fulgte hans råd, forteller Iglinskij, full av beundring for sin lagkamerat.

Kasakhstansk-australsk samarbeid
Sammen med Allan Davis skal Iglinskij sikre heder og ære for Astana i brosteinsklassikerne på vårparten. Flandern rundt, Gent-Wevelgem og Paris-Roubaix er de viktigste løpene for de to rutinerte herrene i år. Max er optimist foran årets klassikere.

- Ritt som Wevelgem og Flandern passer meg godt. Jeg vil vinne et av dem denne våren. Jeg vil også ha en seier i Tirreno-Adriatico, forteller kasakhstaneren.

Samarbeidet mellom Iglinskij og Davis burde ifølge australieren ikke by på problemer, de utfyller hverandre på en flott måte mener bronsemedaljøren fra verdensmesterskapet på landevei i Geelong.

- Max er en opportunistisk rytter i klassikerne, ser etter muligheter for å gå i brudd. Mens jeg sitter og venter på en eventuell spurt i en liten gruppe, sier Davis til cyclingnews.

- Stilene våre passer bra sammen, for alle løpssituasjoner. Jeg vet at kan stole på han, spesielt etter fjoråret, han var alltid der da konkurrentene angrep, fortsetter han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Stiller i Tour de France
Iglinskij kjører også Ardenner-klassikerne i slutten av april. Her er han hjelperytter for sjefen, Vinokourov. Etter dette tar han pause fra ritt «for å komme sterkt tilbake i Dauphine og Tour de France».

Iglinskij sesongdebuterer for Astana i Giro di Sardegna i slutten av februar. Lampres Michele Scarponi kjører også rittet, og Danilo Di Luca kjører rittet for sitt nye Katusja-lag.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.