*Nettavisen* Sport.

- Jeg kan bli verdens raskeste

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Ezinne Okparaebo mener hun har det lille ekstra.

29.05.12 20:34

SOGNSVANN (Nettavisen): Ezinne Okparaebo er Norges beste kvinnelige sprinter, og et av våre fremste OL-håp i friidrett.

24-åringen er kanskje ikke på det nivået at hun kan yppe seg med de aller raskeste i verden enda, men ambisjonene er likevel store.

Den norske sprinteren er ikke i tvil om at hun har kapasitet til å en dag kalle seg verdens raskeste kvinne.

- Ja, hvorfor ikke? Jeg tror at så lenge du trener bra, som jeg gjør, så er det muligheter til å prestere helt der oppe i verdenstoppen, sier hun til Nettavisen.

- Det lille ekstra
Okparaebo påpeker likevel hvor vanskelig det er å hevde seg i en av verdens tøffeste idrettsgrener. Løping er tross alt en gren som bedrives rundt hele verden.

- Jeg tror sprint er den vanskeligste grenen å hevde seg i. Alle kan delta, og alle kan løpe, nesten i alle idretter er det løping involvert, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er veldig mange som driver med løping, men enten så har du det, eller så har du det ikke. Du kan trene på å bli litt raskere, men har du ikke det lille ekstra, blir du ikke god nok.

Selv trener 24-åringen med noen av de beste utøverne og trenerne for å oppnå sin drøm. Det er derfor hun tilbringer svært mye av tiden sin i USA.

- Først og fremst så er forholdene lagt veldig godt til rette i USA. Det er knallvær nesten hver dag, og alle i gruppa mi er i verdenstoppen, sier Okparaebo.

- Det hjelper meg å prestere på et høyere nivå, og gjør at jeg kan konsentrere meg mer om treningen, sier sprinteren.

Må prioritere
For å kunne satse for fullt på karrieren innen idretten har jenta med nigerianske aner måttet prioritere beinhardt. Det skal koste litt å bli best i verden.

- Jeg vil si at jeg har måttet prioritere, og selvfølgelig ofrer man litt også. Jeg dro for eksempel fra Norge for å bo i USA helt alene, sier hun.

- Du må være utrolig motivert og dedikere deg til treningen. Legge deg tidlig, og alt det som må til for å kunne bli best mulig. Du får ingenting gratis, sier hun.

- Hvor har du fått viljestyrken fra?

- Den tror jeg alltid har vært der. Jeg har sett at det kan bli bra, og da ønsker jeg å gjøre alt for å oppnå det, sier Okparaebo.

- Kan bli bra
Denne sommeren står både OL i London og EM i finske Helsingborg på programmet for 24-åringen. Der er målet først og fremst å gjøre sitt beste.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg satser på begge mesterskapene, men OL er nok størst og viktigst, sier hun.

- Jeg tror at hvis jeg løper opp mot mitt beste, så vil det bli veldig bra. Det er vanskelig å si noe plasseringsmessig, men jeg skal gjøre mitt beste, sier hun.

Grunnlaget ble lagt i vinter med beinhard trening.

- Det har vært veldig, veldig mye trening. Det har vært tøft iblant, men det går veldig greit nå, sier Okparaebo.

- Gleder meg
Allerede den 7. juni kan det norske folk se Okparaebo og den øvrige eliten i norsk friidrett i aksjon i Oslo. Da går Bislett Games av stabelen.

- Jeg gleder meg masse til å løpe på Bislett. Det er alltid deilig å komme hjem til Norge, avslutter sprinteren.

Sommer-OL i London starter 27. juli og varer fram til 12. august. Friidretts-EM i Helsingfors går av stabelen 27. juni til 1. juli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag