RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg kan ikke trappe ned nå

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
39 år gamle Frode Johnsen kan bli eliteseriens toppscorer for tredje gang.

Odd-spissen vartet opp med hat trick mot Aalesund søndag.

12 ganger har Johnsen scoret denne sesongen. I snitt scorer veteranen i annenhver kamp.

- Jeg har foreløpig ingen planer om å bli AFP-pensjonist. Så lenge jeg føler jeg er god nok, finnes det ingen bedre jobb, sier Johnsen til NTB.

- Jeg kan ikke trappe ned nå. Kroppen tåler det, og motivasjonen er ikke noe problem. Det er gleden med fotball som driver meg, fortsetter Odd-angriperen.

Savner midtbanemål
Han ble toppscorer i 2001 (17 mål) og 2004 (19). Da spilte han for Rosenborg. Nå håper han å skyte Odd til fornyet eliteseriestatus.

- Målet er at Odd skal holde seg. Det er helt umulig å spå hvor mange mål jeg kan klare. Vi får telle opp til slutt, sier Johnsen.

Han har scoret 12 av 31 Odd-mål denne sesongen.

- For Odd sin del bør flere melde seg på scoringslisten. Det er helt klart. Det er vel det vi mangler i forhold til andre. Det er viktig for lag å ha midtbanespillere som scorer i ny og ne, mener den tidligere Japan-proffen.

Terpet avslutninger
- Hvordan er det å se seg selv på toppen av scoringslisten igjen?

- Det er gøy, spesielt etter en kamp som den mot Aalesund hvor vi trengte poeng etter noen kamper med stang ut. Ekstra artig at det var på Falkum, sier Johnsen.

Han forteller at han får betalt for ekstrainnsatsen på treningsfeltet i yngre år.

- Det handler om å trene nok avslutninger. Det var det jeg gjorde. Jeg trente tre ganger så mange avslutninger som de andre på laget. Det gjorde at jeg ble god til å score mål. Det får jeg betalt for nå. Det har sittet i blodet fra jeg var 13-14 år, sier Johnsen.

Opp til Drillo
Han ble kalt inn i landslagstroppen mot Kypros og Sveits, men slapp ikke til. Nå kan det bli spill mot Slovenia eller Island i oktober.

- Det er opp til Drillo. Jeg ville aldri sagt nei, selvfølgelig. Landslaget tar jeg med knusende ro, men jeg har ikke tenkt å gjøre det lett for ham å utelate meg, sier Johnsen.

Ifølge altomfotball.no har Johnsen scoret 115 mål på øverste nivå i norsk fotball siden debuten for Odd mot Viking i 1999. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere