*Nettavisen* Sport.

- Jeg kan ikke tro det, men det skjedde

Foto: Jon Super (AP)

Wayne Rooney gjorde Premier League-comeback for United, men ble fullstendig satt i skyggen av Dimitar Berbatov.

28.11.10 09:28

MANCHESTER UNITED - BLACKBURN 7-1:

Han spilte sin første ligakamp fra start på to måneder, Wayne Rooney, i kampen mot Blackburn på Old Trafford lørdag.

Og det tok ikke spesielt lang tid før spissen - som pådro seg United-fansens vrede da han uttalte at han ville vekk fra klubben tidligere i høst, før han ombestemte seg og signerte ny kontrakt med rødtrøyene - gjorde seg bemerket.

Kampuret var så vidt passert minuttet da Nani la inn fra venstre. Rooney var på plass og stusset ballen videre til Dimitar Berbatov, som enkelt kunne sette inn drømmeåpningen for Manchester United.

Ketsjupeffekt
Det var bulgarerens første mål på elleve kamper for United, og dermed kunne publikum på Old Trafford se fram til mye mer moro. Sist gang Berbatov scoret, sørget han for nemlig for hat trick mot Liverpool, og bulgareren er tydeligvis godt kjent med uttrykket «ketsjupeffekt».

For gjestene fra Lancashire kunne forvente seg mer trøbbel fra sultne United-spillere, og utover i kampen skulle Berbatov sette spisskollega Rooney fullstendig i skyggen.

Midtveis i omgangen viste riktignok Wayne Rooney seg igjen som en femstjerners kelner. Rooney fikk ballen fra Ji-Sung Park, ventet til sistnevnte hadde løpt inn mot mål, og serverte ballen til sørkoreaneren som la ballen over Blackburn-keeper Paul Robinson på lekkert vis.

Så var det Berba-tid.

Snytt for straffe?
Få minutter senere utnyttet nemlig Dimitar Berbatov en forsvarsfeil fra Blackburn. Alene med keeper gjorde han ingen feil, og la på til 3-0.

Kampen var i realiteten avgjort, og dermed var det kanskje på sin plass med noen dårlige nyheter for United-fansen?

Mange holdt nok i hvert fall helt sikkert pusten da Rooney måtte ut på sidelinjen for behandling etter å ha fått en trøkk i foten drøyt ti minutter før pause. Men kraftspissen var raskt tilbake på banen, men måtte fortsatt holde seg i skyggen av spisskollegaen.

På overtid ropte United på straffespark da Berbatov ble lagt ned av Michel Salgado etter et herlig soloraid, men ble ikke hørt av dommer Lee Probert.

- Jeg tror kampen er avgjort, mente TV 2s Premier League-ekspert Uwe Rösler i pausen, og tyskerens ord var ikke ubegrunnet.

For Uniteds åpning på andre omgang overgikk starten på kampen fullstendig.

Fire-fem-seks-sju
Riktignok tok det ett minutt og 40 sekunder før Berbatov satte ballen i nettet denne gangen - nesten et halvt minutt mer enn hva tilfellet var i første omgang. Til gjengjeld var målet av ypperste klasse etter et herlig United-angrep, der det var Nani som endte opp med å servere ballen til bulgareren, som dermed sørget for hat trick.

Blackburn måtte starte på midtstreken på nytt. Og mistet ballen til Anderson, som sendte i vei Nani.

Denne gangen gjorde portugiseren alt selv, og hamret kula i nettet, til 5-0 for vertene.

Så gikk det et helt kvarter før Berbatov mente at tre mål ikke var nok, og satte inn 6-0 etter at Ji-Sung Parks skudd først hadde blitt blokkert.

Etter 70 minutter mente bulgareren at nok var nok da han ble spilt gjennom av Anderson. Berbatov prøvde nemlig å legge tilbake til Rooney, men forsøket ble blokkert. På andre forsøk var buret åpent, og dermed hadde ikke dagens mann noe annet valg enn å sette inn sitt femte for dagen.

- En ære
- Jeg klarer ikke tro at det skjedde, men det skjedde, sier Berbatov ifølge BBC etter kampen.

- Jeg har scoret så mange mål før, men det er lenge siden, og hjemme i Bulgaria. I dag gjorde jeg det i Premier League. Å gjøre det samme som spillere som (Andy) Cole og (Alan) Shearer er en stor ære, forklarer Berbatov - som er den fjerde spilleren som scorer fem mål i en og samme kamp i Premier League, etter Andy Cole, Alan Shearer og Jermain Defoe.

United-manager Alex Ferguson roser Berbatov for jobben, men trekker også fram spissmakker Rooney, som ble stående uten nettkjenninger for dagen.

- Berbatov og Rooney var en god kombinasjon i dag, de samarbeidet briljant. Wayne var fantastisk, mener Ferguson, som fikk se at Blackburn fikk sin scoring mot slutten av kampen.

Trøstemål
United fortsatte å leke med gjestene, og innbytter Gabriel Obertan burde sørget for nok et mål da han ble spilt nydelig gjennom av Wayne Rooney. Franskmannen avsluttet imidlertid rett på keeper Robinson, og i stedet utnyttet Blackburn en sjelden visitt på Uniteds banehalvdel.

Syv minutter før slutt slo innbytter og debutant Josh Morris inn et hjørnespark, som Christopher Samba headet i tverrliggeren. Morris fikk imidlertid et nytt innleggsforsøk, og denne gang traff Samba nettmaskene.

Manchester United lot seg imidlertid ikke ryste, naturlig nok, og fortsatte å spille ball i egen lekegrind. Bare en kjemperedning fra Paul Robinson hindret Dimitar Berbatov i å bli den første seksmålsscoreren i én og samme kamp i Premier League-historien, uten at det neppe ødelegger Berbatovs dag.

7-1-seieren betyr at United troner øverst på tabellen, tre poeng foran Chelsea - som på sin side møter Newcastle på St. James' Park på søndag. Med seier der vil Chelsea ta tilbake ledelsen, på (utrolig nok) bedre målforskjell enn rødtrøyene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.