RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg kan ikke tro det

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Sir Alex Ferguson trodde ikke sine egne øyne.

ATLETHIC BILBAO - MANCHESTER UNITED 2-1:

Manchester United var nødt til å vinne med minst to mål i kveldens oppgjør for å avansere, så sant de ikke scoret fire eller flere i en ettmålsseier.

Alex Fergusons menn fikk imidlertid lite til å stemme og tapte 2-1 etter at Fernando Llorente og Oscar De Marcos hadde laget målene for Athletic.

Wayne Rooney reduserte for United, men scoringen kom altfor sent til at det ble noen spenning i kampen.

- Kan ikke tro det
Nøytrale tilskuere koste seg nok i godstolen da Fernando Llorente banket inn ledermålet på hel volley, men sir Alex Ferguson var alt annet enn fornøyd.

- Jeg synes ikke vi kan klage. Vi slipper inn et veldig enkelt mål i første omgang. Jeg kan ikke tro at vi slapp inn et slikt mål, det var ordentlig svakt, sier Ferguson ifølge BBC.

Skotten var brukbart fornøyd med det United presterte før pause, men skjønte etter hvert at dette ikke kom til å gå veien.

- Vi gjorde det bra i første omgang, men de startet veldig bra i andre. Det er ingen lettelse å være ute, det er skuffende mer enn noe annet. Vi klarte ikke å gå videre i Champions League og nå er vi ute av Europa League, sier Ferguson.

Fotballkunst
Den første advarselen om hva som ville komme, fikk United da den lovende kantspilleren Iker Munain fyrte av et skudd fra 16 meter. Ballen traff stolpen før Oscar De Marcos satte returen himmelhøyt over etter et kvarter.

Like heldig var ikke engelskmennene neste gang hjemmelaget spilte seg til en stor sjanse. Fernando Amorebieta slo en glimrende pasning opp mot Fernando Llorente, som minst like vakkert, satte ballen i hjørnet på hel volley.

Slett ikke ulikt Robin van Persies scoring mot Everton tidligere denne Premier League-sesongen.

Baskerne viste seg som et svært ballbesittende lag i det første møte på Old Trafford, og United hadde nok ikke regnet med å slippe inn mål etter en femtimeterspasning på San Mamés.

Sjanseløst for United
United var nødt til å svare med tre scoringer, og Ryan Giggs var svært nære ved å starte opphentingen bare minutter etter ledermålet. Waliserens heading gikk imidlertid via en forsvarsspiller og over mål.

United klarte ikke å gå kampen inn i sitt spor i andre omgang heller, og ble løpende mye imellom når hjemmesterke Athletic trillet ball.

Høyreback Andoni Iraola var centimeter fra å sende hjemmefansen på San Mamés til himmels da han tråklet seg gjennom hele United forsvaret og skjøt like utenfor fra kort hold.

Det er ingen tvil om at Oscar De Marcos burde gitt Athletic ledelsen i første omgang, men midtbanespilleren gjorde godt igjen da han økte ledelsen med 25 minutter igjen å spille.

Skuddet gikk via beinet til Rio Ferdinand, og David De Gea hadde ingen mulighet til å redde.

Rooney-perle
Vertene var svært nær ved å øke til 3-0 før Wayne Rooney våknet med ti minutter igjen å spille. Fra 25 meter, banket United-spissen ballen i vinkelen bak en sjanseløs Gorka Iraizoz.

United trengte fortsatt to mål til for å sikre ekstraomganger, men evnet ikke å sette inn en sluttspurt som kunne brakt spenning i kampen.

Dermed kan Athletic se fram til neste runde i Europa League, mens Manchester United kan fokusere på seriespill resten av sesongen.

Første hinder blir Wolverhampton som venter på Molineaux kommende helg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere