*Nettavisen* Sport.

- Jeg kan ta en topplassering

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

Men Gabriel Rasch har pådratt seg et lite problem.

16.03.12 14:30

MILANO (procycling.no): For to år siden leverte Gabriel Rasch av Thor Hushovd i perfekt posisjon foran den siste stigningen (Poggio) i Milano-Sanremo.

Den gangen var de to lagkamerater i Cervélo TestTeam. Nå er duoen splittet, Hushovd er til alt overmål ute av rittet – mens Rasch nyter mer frihet enn noen gang hos FDJ-BigMat.

- Vi har et godt lag. Jeg ser på oss som outsidere. I Dominique Rollin har vi en rytter som kan vinne løpet. Vi har også et par ryttere som kan bli topp 10, og jeg regner meg selv for en av dem. Men da trenger jeg en superdag, sier Rasch til procycling.no på Hotel Mirage i utkanten av Milano.

Våknet opp med knetrøbbel
35-åringen gjennomførte nylig etapperittet Tirreno-Adriatico og følte seg klar til vårklassikeren i Italia.

Men så dukket det dessverre også opp et problem for den norske FDJ-profilen.

- Jeg sliter litt med kneet. Det er senen på utsiden av låret som har blitt veldig stram. Jeg vet ikke helt hva det skyldes, men jeg forsøker å ise det ned så godt jeg kan. Jeg kommer uansett til å starte på lørdag, men blir det vondt er jeg nødt til å gi meg.

Det forklarer hvorfor sykkelen med startnummer 84 sto forlatt utenfor FDJ-lagets buss torsdag morgen. Lagkameratene kostet på seg et par timers rolig sykling i nærområdet, mens Rasch ble igjen på hotellet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

- Grei spurt etter 30 mil
Det er bittert for Hole-mannen som trolig er avhengig av gode prestasjoner under vårklassikerne om han skal bli tilbudt kontraktsforlengelse etter sesongen.

- Det er litt surt fordi det er to ritt jeg kan gjøre resultater under: Milano-Sanremo og Paris-Roubaix. Jeg har sittet med over Cipressa og Poggio (de to siste stigningene før Sanremo, vår anm.) flere ganger, så jeg vet at dette rittet passer meg.

- Og hvordan er spurten din om du sitter med helt inn lørdag?

- Den er ikke så dårlig etter 300 kilometer, svarer han og smiler lurt.

Uten Offredo
FDJ-BigMat har det sterkeste franske klassikerlaget. Tidligere har de satt sitt preg på rittet ved å gi klassikerhåpet Yoann Offredo fri tøyler, og ingen kunnet unngå å legge merke til 25-åringens offensive kjøring.

At han nå er utestengt på grunn av brudd på meldeplikten, er et sårt savn for Marc Madiots mannskap.

- Det er jo kjipt for oss. Han hadde vært en av toppkandidatene på laget, han. Men vi kan ikke sette oss ned og deppe. Nå ble det slik, og da må man innstille seg etter det, sier Rasch.

Naturlig nok vet han også at det gir ham mer boltreplass i det franske laget. I hvert fall om kneet skulle vise seg fra en bedre side lørdag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Kjører for Rollin
Rasch og Offredo rakk å kjøre Tour of Qatar sammen, men i «La Primavera» er det Rollin, William Bonnet, Steve Chainel, Arnaud Gérard, Anthony Geslin, Mathieu Ladagnous og Arthur Vichot som utgjør laget.

Kanadieren Rollin, som «Gabba» også kjørte sammen med i Cervélo TestTeam, er lagets sikreste klassikerkort i Offredos fravær. Han ble nummer 16 i rittet i fjor, og kjørte blant annet inn 5.-plassen (sammen med Gabba) under 2010-versjonen av Kuurne-Brussel-Kuurne.

- Han har en god spurt, og er en god klassikerrytter. Han går ganske godt oppover, også. Hvis vi begge skulle sitte med mot slutten, er det naturlig at jeg gjør en jobb for ham.

Lørdagens ritt blir nordmannens fjerde forsøk i Milano-Sanremo. Etter eget utsagn er det et «enkelt ritt» å sykle.

- Cipressa og Poggio er de viktigste strategiske punktene på grunn av beliggenheten, men man må være ganske langt framme ved Turchino etter 15 mil. Det går ofte velt i tunellen på toppen der, ettersom det ikke er lys i den.

- Også ved det nyeste fjellet, Manie, må man være langt framme. Der går det helt sikkert velt i bunnen. Manie er en fire kilometer lang og ganske hard klatring. På den andre siden, kjenner man på beina hvordan dagen kommer til å ende. Det er det samme etter Capo Berta, før Cipressa: Gjør det skikkelig vondt der, «fiser du av» av på Cipressa. Går det greit, er det full fart inn og deretter skal man over Poggio, oppsummerer han.

Da er det ikke så mye annet å gjøre enn å glede seg, og håpe at FDJ-rytteren våkner opp med et smil om munnen lørdag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.